Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam.nl uitgebreid met DigiD en internetkassa

Door op dinsdag, 13 februari, 2007 - 14:59
Vanaf vandaag kunnen Veendammers meerdere producten online aanvragen middels DigiD en betalen via de internetkassa. Het gaat om het uittreksel GBA, verhuisformulieren, het opvragen van een bewijs van Nederlanderschap, echtscheidingsakte en de geboorteakte. In de loop van 2007 wordt het productenaanbod steeds verder uitgebreid. Veendammers kunnen een DigiD-inlogcode aanvragen via www.digid.nl/aanvragen en betalen voor een product vanuit hun eigen omgeving voor internetbankieren (iDEAL).

Veendam streeft ernaar om in 2007 65% van de publieke dienstverlening digitaal te laten verlopen. Dit betekent dat 26 gemeentelijke producten op een bepaald niveau moet worden gebracht. Een lijst van deze producten is te vinden op www.advies.overheid.nl (overheid.nl monitor). Om de producten op een bepaald niveau te brengen, heeft de gemeente Veendam zich aangesloten bij DigiD en maakt zij gebruik van Ogone Internetkassa. Veendammers kunnen dus nu een digitale handtekening achterlaten en betalen via het internet als aan een product leges zijn verbonden.

Ook producten die niet op de monitorlijst staan vermeld, worden in 2007 aangeboden op veendam.nl in het Digitaal Loket. Op deze manier wil de gemeente Veendam het de Veendammers nog makkelijker maken zaken te doen met de overheid.

De gemeente Veendam is gestart met het volgende productenaanbod. Voor sommige producten dient een bedrag te worden betaald, voor andere niet:

- Uittreksel GBA (meest simpele vorm)
- Verhuisformulieren (binnen de gemeente, vestiging in de gemeente en vertrek naar het buitenland)
- Bewijs van Nederlanderschap
- Echtscheidingsakte
- Geboorteakte

In de loop van 2007 wordt het aanbod, gekoppeld aan DigiD en/of Internetkassa, steeds verder uitgebreid.

Reactie Plaatsen Of Bekijken....