Overslaan en naar de inhoud gaan

FC Groningen steunt kinderen met kanker.

Door op maandag, 12 februari, 2007 - 09:48


Erik v/d Laan

Stichting Events 4 Kids gaat in samenwerking met YOUreka trainingen, organisatiebureau Brimar Events en de FC Groningen een voetbalwedstrijd organiseren in het Euroborg stadion in de stad Groningen. De wedstrijd gaat tussen FC Groningen en een elftal van de betere amateurs uit de provincie Groningen. De spelers van dit elftal worden door Stichting Events 4 Kids geselecteerd. Elke speler die hiervoor uitgenodigd wordt moet d.m.v. eigen kaartverkoop een steentje bijdragen aan dit evenement.

Stichting Events 4 Kids maakt zich sterk voor kinderen die dat hard nodig hebben zoals zieke en gehandicapte kinderen en kinderen met een achterstand. Stichting Events 4 Kids organiseert evenementen en de opbrengsten komen ten goede aan een van voornoemde groepen.

Dit keer gaat de opbrengst naar stichting KIKA en naar de kinderkanker afdeling van het UMCG te Groningen.

De spelers die geselecteerd zijn, zijn allemaal actief bij een vereniging uit de provincie Groningen of in een plaats grenzend aan de provincie. De 27 jarige Veendammer Erik van der Laan, voetballer van het 1e team van Appingedam (zondag) doet hier als enige Veendammer aan mee.

Kaarten voor de wedstrijd zijn bij hem te bestellen op telefoonnummer: 06 12535639.

Als leiders van het elftal zijn Harris Huizingh, Ronald Steenge (beide ex FC Groningen) en Henk Nienhuis vastgelegd. De wedstrijd wordt gefloten door scheidsrechter Ben Haverkort.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een miniconcert gegeven door Peter de Haan, Frank den Hollander en Alina Kiers, bekend van Rooie Rinus en Pe Daalemmer en de Bende van Baflo Bill. Het concert duurt een half uur. In de rust is er een optreden van de winnaar van de zilveren harp Thomas Berge.

Na afloop van de wedstrijd komt Alfred Schreuder namens Stichting KIKA (kinderen kanker vrij) de cheque in ontvangst nemen.

Het evenement vindt plaats op donderdag 22 maart 2007 in stadion de Euroborg. Het stadion is open vanaf 18.00 uur.