Nieuws

Schuren vol flauwekul, bij Frans Hempen
Evenement Inrichting in Wildervank



_DSC2148.jpg

Tekst Hans van Noort

Evenement inrichting is iets waar we allemaal wel een bepaald beeld bij/van hebben. Maar klopt dat beeld wel met de realiteit? Bij Frans Hempen Evenement Inrichting aan de C.W. Lubbersstraat nr. 35 op de hoek van de Meihuizenweg weten ze er alles van. Een bedrijf waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week en zelfs 365 dagen per jaar activiteiten kunt verwachten. Soms hectisch, andere keren relaxed maar altijd vol bedrijvigheid. Frans Hempen zelf doet een boekje open over zijn unieke zaak.

_DSC2144.jpg

Ondernemende Hempen ging na de middelbare agrarische school naar Polen om een veeteelt bedrijf te helpen opstarten. Hij was toen 19 jaar oud! Terug in Nederland moest hij de dienstplicht vervullen, het leger in dus. Daarna is hij in de transportsector beland, als beroepschauffeur. Als jongeman speelde hij in een bandje en hielp mee met het opbouwen van podia. Dat ging hem zo goed af dat anderen al spoedig bij hem aanklopten om hen te helpen. De verhuur van podia deed zijn intrede en de basis voor zijn bedrijf was gelegd. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en dus startte hij een eigen bedrijf op, nu 22 jaar geleden. Frans is nu een goede 40´er. Zijn ware leeftijd wil hij niet prijs geven. Lachend: “Dat is het beste bewaarde geheim op het westelijk halfrond.” Hij houdt van uitdagingen. Iedere klus is weer anders en ideaal en/of optimaal is het nergens. Altijd moet hij zijn creatieve geest inschakelen om de meest al dan niet ingewikkelde problemen op te lossen én dat doet hij als de beste.

_DSC2177.jpg

Maar wat doet hij nou precies? Dat laatste woord is lastig uit te leggen, het is zo divers en afwisselend, maar we zullen een poging doen.
Misschien bent u op de vakantiebeurs “Reis” geweest, die begin januari in de MartiniPlaza te Groningen werd gehouden. Een groot deel van de inrichting is het werk van Frans Hempen met zijn team. Dat team bestaat uit een vaste groep ZZP´ers. Mensen die alles weten op het gebied van beeld en geluid, timmerlui, technici, stoffeerder, stand bouwers, mensen die zorgen voor de stroomvoorziening, podiumbouwers en kassawagens bouwen om maar eens wat te noemen. Bovendien zijn het mensen waar Frans al jaren mee samenwerkt en waarop hij blindelings kan vertrouwen. Die niet moeilijk doen als het ’s avond 24.00 uur wordt en ze de andere ochtend weer om 07.00 uur aan de slag moeten. Want… “bij evenementen werken we altijd onder tijdsdruk,” is de reactie van Hempen. “De opening bijvoorbeeld kan niet wachten of een persconferentie met hoogwaardigheidsbekleders kan niet een uurtje uitgesteld worden, omdat iets nog niet klaar is!”

_DSC2152.jpg

Klanten
In Veendam is Frans o.a. betrokken bij de activiteiten van Bogdike én dat zijn er best een aantal per jaar! De meeste klanten komen hier uit het noorden. Dat wil niet zeggen dat we alléén hier in het noorden operatief zijn. Als een van mijn klanten op een beurs in Parijs een stand wil hebben, kunnen wij daar voor zorgen. We zijn wat dat betreft internationaal. “Ook een gedeelte van het onderhoud van de installaties in Kalkar Wunderland net over de grens bij Emmerich hebben wij in beheer,” vertelt hij met enige trots op zijn gezicht. (al hoewel, bescheiden als hij is, daar niets van wil weten).
Laatst hebben ze met de politie samengewerkt bij een groot evenement. Ze hebben toen een “arrestatiedorp” ingericht met detectiepoortjes, scanners, portofoons en bouwhekken. “Dat zijn wel bijzondere opdrachten.” Sinds al die jaren heeft hij een vast klantenbestand opgebouwd en met regelmaat krijgt hij er nieuwe klanten bij. Via mond-op-mond reclame is zijn bedrijf uitgegroeid.

_DSC2157.jpg

Lentedagen
Tijdens het Pinksterweekend van 4 en 5 juni worden voor de 6e keer de lentedagen bij de Borgerswoldhoeve georganiseerd. Ook tijdens deze beurs/fair is de Evenement Inrichting van Frans Hempen betrokken. Om iets van de sluier op te lichten: aan het mobiele verkeerspark en de show met oude tractoren wordt inmiddels al hard gewerkt! Afzetting/dranghekken, toiletwagens, urinoirs, podia, stands, kassawagens/-hokjes enz. enz. wordt gehuurd via Frans. “Het is leuk om met lokale ondernemers samen te werken en voor het publiek van Veendam en omstreken iets te kunnen doen. Catering doen we niet. Wel hebben we alles in huis zoals: statafels, terrasheaters, stoelen en nog meer stoelen, pannen, serviesgoed, bestek en noem maar op. Ook op organisatorisch terrein begeven wij ons niet! Soms wordt ons gevraagd om intermediair te zijn tussen organisatie en uitvoerders. Dan richten we ons op het aanleveren van situatieschetsen voor het aanvragen van de vergunningen. We hebben dan rechtstreeks contact met politie, brandweer en andere hulpdiensten.” Vier busjes/vrachtwagentjes zorgen ervoor dat bij fairs en happenings alles meegenomen kan worden om evenementen in te richten. Je moet niets te kort komen, want dan kost het geld. Een voorbeeld. “Hebben we volgens de tekeningen 30 m aluminiumstelling nodig, dan nemen we 50 m mee. Je kunt moeilijk voor ieder wissewasje even heen en weer rijden!”

_DSC2166.jpg

Terug naar de titel “schuren vol flauwekul.”
Alles wat nodig is voor een evenement hebben ze in huis of maken ze zelf. Op het terrein is een loods met alles op het gebied van licht en geluid met de nieuwste led verlichting. Een kelder zit tot aan de nok toe vol met kopjes, bekers, pannen en bestek. Een zolder is ingericht met alléén maar spullen die met Kerst te maken hebben. Een houtwerkplaats met allerlei machines tot een lintzaag aan toe, staat ten dienste van o.a. de standbouw. In een (zee)container is alles opgeslagen wat betrekking heeft op de elektriciteitsvoorziening met krachtstroom én een waarin alles opgeslagen ligt met 220 V. Stellingen voor aluminium voor de bouw van podia en tribunes. Een container vol mallen – die komen altijd wel weer eens van pas. Een gedeelte van het terrein dient als opslag van urinoirs, frames voor marktkramen en rijplaten. Weer een andere overdekte ruimte biedt plaats aan decorstukken en alles wat betrekking heeft met de bouw van stands dus wand- en vloerdelen en noem maar op. In de metaalwerkplaats, het domein van Frans Hempen zelf, staat het frame voor een simulator van een tractor.
Sssstttt, niet verder vertellen hé, die is voor de Lentedagen van dit jaar! Natuurlijk moet er bij fairs en evenementen alles er netjes uitzien. Vloerbedekking moet geveegd worden – dus is er een veegmachine voorhanden. U begrijpt: het zijn schuren vol met flauwekul, maar… het is wel een georganiseerde chaos. Frans weet alles te vinden en hoeft nooit te zoeken waar bepaalde zaken liggen. Diverse malen verontschuldigt hij zich. “Let maar niet op hoor, want het is hier een rommeltje.” Dat lijkt voor buitenstaanders misschien wel zo, doch je moet ergens heen met je spullen.

_DSC2181.jpg

Voor de dienstverlenende sector, waar Frans zich toe rekent, ziet hij de toekomst positief tegemoet. Het gaat weer wat beter met de economie, hoewel het langzaam gaat.

Hebt u ook iets te vieren, uiteraard met enige omvang, van BBQ tot bedrijfspresentatie o.i.d.  dan kunt u terecht bij: Frans Hempen Evenement Inrichting www.franshempenverhuur.nl