Nieuws, 112

Echtpaar redt man uit het ijskoude Oosterdiep in Veendam



DSC_0033.JPG

Door Dennie Gaasendam - denniegaasendam.nl

In de nacht van zaterdag op zondag is een man in het Oosterdiep gevallen aan het Boven Oosterdiep in Veendam. De hulpdiensten kregen omstreeks 00:45 uur de melding van een persoon te water.

Een echtpaar wandelde over het Boven Oosterdiep en zag de man voorbij fietsen. De man fietste een brug over richting een woonhuis. Even later hoorde het echtpaar een knal en vervolgens een plons. Ze bedachten zich niet en renden erop af en schoten de man te hulp. Gelijk werden ook de hulpdiensten gealarmeerd. De man was vermoedelijk zijn evenwicht verloren, botste tegen een stilstaande auto en viel in het ijskoude water. 

Met vermeende krachten kon de man uiteindelijk uit het water worden gehaald. De politie die ondertussen als eerste was gearriveerd hoefde verder niet in actie te komen. De man was zich ondertussen in de woning aan het opwarmen. Ondanks een nat pak maakte hij het goed. De opgeroepen brandweer en ambulancedienst hoefden niet uit te rukken. De politie nam een verklaring op van het echtpaar. De man was zijn redders erg dankbaar.

20170107_P2000_00.png