Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam doet aangifte van brandstichting JOP

Door op dinsdag, 15 maart, 2005 - 14:15
Veendam - De gemeente Veendam heeft aangifte gedaan van brandstichting van de Jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Galjootstraat. De voorziening ging in de oudejaarsnacht in vlammen op. Tot grote teleurstelling van de gemeente en de begeleidingscommissie.

"De JOP waar een groot deel van de bewoners van het Scheepskwartier al zolang om gevraagd had en die niet helemaal klaar was, bleek een object om in brand te steken", schrijft de gemeente in een brief aan de bewoners van de wijk. "Op geen enkele manier is ons duidelijk gemaakt dat de JOP zoveel weerstand heeft opgeroepen dat er brand zou worden gesticht. De politie is op zoek naar de daders, die ook buiten het Scheepskwartier kunnen wonen."

De begeleidingscommissie, waarin de wijkagent, welzijnsstichting Compaen, het wijkbeheerteam en de gemeente samenwerken, heeft voorgesteld de JOP te herstellen. "Wij zijn ervan overtuigd dat alles in het werk gesteld moet worden om de JOP weer als JOP te kunnen gebruiken. De gemeente gaat er vanuit dat daar nog steeds draagvlak voor is."

Eerdaags zal met de herstelwerkzaamheden worden begonnen. Daarna wordt een feestelijke heropening georganiseerd. "De begeleidingscommissie zal alles in het werk stellen om met jongeren en buurtbewoners er voor te zorgen dat de JOP een plek wordt waar de jeugd uit het Scheepskwartier elkaar kunnen blijven ontmoeten."