Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam ziet circus over het hoofd

Door op donderdag, 18 januari, 2007 - 11:54
veendam - Op een bedrijfsterrein aan het Beneden Dwarsdiep in Veendam blijkt al voor het derde achteenvolgende jaar circus Belly te overwinteren. In loodsen staan onder meer leeuwen, tijgers, een giraffe, zebra's paarden, twee olifanten en een kar met apen gestald.

De aanwezigheid van de rondreizende menagerie is de voorgaande jaren aan ieders aandacht ontsnapt. Dit jaar meldde zich evenwel een omwonende bij de politie. De man uitte zijn zorgen over de mogelijkheid dat de roofdieren zouden kunnen ontsnappen en wilde weten of er wel een vergunning was afgegeven.

Gealarmeerd namen politie, brandweer en gemeente een kijkje op het bedrijfsterrein. "Het blijkt dus inderdaad zo te zijn dat Veendam voor het derde achtereenvolgende jaar een overwinterend circus binnen haar gemeentegrenzen heeft", zegt burgemeester Ab Meijerman.

De gemeente trof overigens geen wantoestanden aan. De loodsen waarin de weldoorvoede dieren staan gestald, zijn droog en schoon. "Het enige waar wij wat van hebben gezegd", aldus Meijerman, "is dat de woonwagens waarin wordt geslapen, niet in een loods mogen staan. Die moeten in de open lucht worden geparkeerd en aan de die voorwaarde is inmiddels voldaan."

  Reactie Plaatsen Of Bekijken....