Sport

Doelman Owen van der Vlag (12) weet precies wat
hij wil en niet wil20160407_Van_der_Vlag_jr__2.png

Door Jacob Kuipers

DOELMAN - Owen van der Vlag wilde altijd al graag doelman worden. Maar vader Peter hield dat elke keer tegen want hij vond dat de tijd nog niet rijp was om het doel te verdedigen. Maar vaders wil is niet altijd wet. Al snel kwam hij tussen de palen terecht. Want 'het bloed kruipt waar het niet kan gaan.' Met andere woorden, 'de aard verloochent zich nooit'. Want vader Peter van der Vlag was in zijn voetbalcarriere ook een geweldige sta-in-de-weg voor het vijandelijk geweld. 

Tot het moment voorbij kwam dat iedere speler een keer hun 'heiligdom' mocht verdedigden. De 12-jarige Owen had hier wel oren naar om in zijn geliefde 'kooi' te staan. Hij deed het blijkbaar zo goed dat de scouts van FC Groningen 'warm' voor hem liepen. Vervolgens heeft hij de voetbalschool doorlopen, voordat hij in de eerste jaars D-junioren uit kwam. Na dat seizoen kwam hij vervolgens uit voor de D1- en D2 junioren.

Daarna kreeg hij te horen dat hij naar FC Groningen C1 gaat. Dat betekent dat hij bij de start van het nieuwe seizoen opgehaald en thuis gebracht wordt en naar het Werkman College in de stad gaat. Owen is een voetballende keeper die kort achter zijn verdediging speelt en zijn medespelers coacht. In het dagelijks leven zit Owen op de Westerschool in zijn woonplaats Wildervank. En zit in groep 8.

Owen traint bij FC Groningen 5 á 6 keer in de week. En als hij vrij is, is hij nog op het voetbalveld te vinden. Het voetballen is Owen met de 'paplepel' in gegeven want zijn vader en opa Van der Vlag zijn allebei ook 'verlieft' op het de bal. Volgens opa Henk heeft zijn kleinzoon meer talent dan Owen's vader Peter.

Owen weet precies wat hij wil en ook wat hij niet wil en zijn vader heeft hij als voorbeeld. Ja, en dan kan het niet misgaan bij Owen want zijn vader is nog steeds een geweldige sta-in-de-weg voor de aanvallers van de tegenpartij. Owen zijn favoriete buitenlandse clubs zijn Barcelona en Manchester City.

20160407_Van_der_Vlag_jr.png