Regio

Meldweek Leefbaarheid 4 t/m 8 april



provincie_groningen.png

Wat vindt u belangrijk voor de leefbaarheid in uw omgeving?

PROVINCIE - Wat vindt u belangrijk voor de leefbaarheid in uw omgeving? Hoe kunnen we Groningen mooier, leuker en beter maken? De provincie Groningen is op zoek naar uw ideeën en suggesties. Laat het ons weten tijdens de Meldweek Leefbaarheid van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april.

Tijdens de meldweek zit een belteam met leden van Provinciale Staten vijf dagen van 9.00 tot 21.00 uur voor u klaar. Ook gaan Statenleden van de verschillende partijen samen met de Ideeënmakelaars van de Ideeënbank de provincie in, om met u hierover in gesprek te gaan. Via www.meldweekleefbaarheid.nl kunt u ook melden wat u belangrijk vindt of welke ideeën u hebt. Maar daarvoor hoeft u niet te wachten tot de meldweek, dat kan nu al.

Goed leven
De provincie organiseert de meldweek om te horen wat de Groningers belangrijk vinden, wat zorgt er voor dat het goed leven is in hun straat, wijk, dorp of stad. Voor verbetering en behoud van de leefbaarheid stelt de provincie Groningen de komende vier jaar in totaal 22 miljoen euro beschikbaar. Dat geld willen we samen met gemeenten, organisaties èn inwoners slim investeren.

Ideeën
De provincie gaat op drie manieren investeren in de leefbaarheid. In kleinschalige, lokale initiatieven van inwoners zelf die het dorp of de wijk leuker, beter en mooier maken. Daarnaast in grote projecten zoals bijvoorbeeld de herinrichting van dorpscentra. En ten slotte in projecten rondom maatschappelijke voorzieningen zoals een dorpshuis, clubgebouw, woningverbetering en het hergebruik van cultureel erfgoed.

Laat van u horen
Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april kunt u van 9.00 uur tot 21.00 uur bellen naar (050) 316 41 90. Of laat uw idee achter op www.meldweekleefbaarheid.nl.

Start tijdens 1e LEGiO-run
De officiële start van de Meldweek vindt a.s. zaterdag plaats tijdens de eerste editie van de LEGiO-run, een hardloopwedstrijd met een recreatieve- en een wedstrijdloop met als thema Lego. De starthandeling wordt verricht door leden van Provinciale Staten, direct na de start van de 600 meter rond 13.00 uur, op het podium aan het Marktplein in Grootegast. De leden van de pers zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.