Vrijwilligers

Vrijwilliger gezocht: Coördinator Maatjesproject Humanitas
afdeling Veendam Menterwolde PekelaEenzaamheid, isolement – het kan iedereen zomaar overkomen! Oorzaken zijn er helaas genoeg: verlies van een dierbare, ziekte, handicap, scheiding, angststoornis, verlegenheid, uitsluiting, ouderdom, armoede, verhuizing, et cetera. Humanitas vrijwilligers bezoeken mensen die, om wat voor reden dan ook, eenzaam zijn. Een bezoekje van iemand die ‘zomaar’ even langs komt, geeft weer plezier en dat kan dan weer zin aan het leven geven. Het bezoek kan bestaan uit: samen praten, ervaringen uitwisselen, een spelletje doen, een wandeling maken, of iets dergelijks. De tijden worden in onderling overleg met de vrijwilliger bepaald.
Het werkgebied is de gemeente Veendam, Menterwolde en de Pekela’s.

In dit project wordt een vrijwilliger aan een deelnemer gekoppeld, om samen leuke dingen te gaan doen. De coördinator brengt deze koppelingen tot stand. Daarbij doet de coördinator intake gesprekken bij de deelnemer en zoekt hij een vrijwilliger die bij zowel de activiteit als de deelnemer past. Is er op dat moment geen vrijwilliger bij Humanitas beschikbaar dan neemt de coördinator initiatieven bij het zoeken van nieuwe vrijwilligers.

Bent u graag de ‘spin in het web’ en lijkt het u een uitdaging om mensen met elkaar te verbinden? Dan is dit misschien een leuke vrijwilligersbaan voor u. 

Taken
Werven, selecteren en ondersteunen van vrijwilligers
Het voeren van intake-gesprekken met potentiële deelnemers en vrijwilligers
Koppelingen tussen deelnemers en vrijwilligers tot stand brengen|
Begeleiden van bestaande koppelingen in groepsverband en op individuele basis
Registratie en rapportage van relevante informatie in het Humanitas Registratie Systeem
Affiniteit met andere Humanitas activiteiten

Bent u een sterke, warme en integere persoonlijkheid die goed kan organiseren en plannen? Vindt u het leuk om vrijwilligers te coachen en te ondersteunen in hun werkzaamheden? Kunt u daarnaast goed luisteren en beschikt u over goede communicatieve vaardigheden? Bent u in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer? Reageer dan snel.

Humanitas kent een onkostenvergoeding, waaronder reiskosten. Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan opleidingen , cursussen, ed. Een verklaring van goed gedrag is een vereiste. Deze wordt in overleg binnen Humanitas geregeld.

Belangstelling? Stuur vrijblijvend een e-mail naar veendam@humanitas.nl

Voor telefonische informatie kunt u contact opnemen met Henk Jansen, secretaris van de afdeling 0598-612772