Nieuws, Bogdike

Jaren 50 herleven tijdens Bog & Roll
Museumplein Veendam swingtIMG_4389.JPG

ROCK & ROLL - Petticoats, vetkuiven, hotdogs en suikerspinnen. Zaterdag swingde het er flink op los op het Museumplein tijdens de eerste editie van Bog & Roll. Een initiatief van Mister rock & roll himself Everhard Sprik en stichting Bogdike.

Met heerlijk nazomer weer was het genieten van de optredens van Bigsby Rocketeers, Gold Diggin’Papa en 44 Skadedown. Tijdens de pauzes nog meer rock & roll met de DJ At Koning met zijn At's Crazy Record Hop en waren er dansdemo’s door Let’s Swing.

_MG_7423.jpg

Op het Musuemplein was verder een plek ingeruimd waar mooie oldtimers uit die periode stonden te glimmen in de zon. En was er een jaren 50 markt met een kapper, candy, kleding en muziek. De bebaarde “Singing Barber Bigsby” was uit de tijd meegereisd voor de juiste haircut.

 

 

Deze eerste editie is een schot in de roos en laat zien dat Bogdike nog meer in huis heeft dan ze tot nu toe heeft laten zien. Het publiek was dolenthousiast, zo is te lezen op Facebook. Een bezoekster vertelde blij te zijn die geweldige tijd in haar jeugd mee te hebben gemaakt, en ze wilde zeker naar het centrum om mooie herinneringen te herbeleven. 

IMG_4554.JPG

Het idee om Bogdike op te richten was tijdens een van de edities van de Night of the Guitars ontstaan. Aanvankelijk was het vooral met de muziek begonnen met als grote drijvende kracht Bé Wever. Om ook bredere culturele activiteiten te kunnen gaan ontplooien was in 2012 de stichting in het leven geroepen. Met als insteek om reuring in Veendam te brengen. Deels wordt dit uit subsidiegelden betaald, en voor een deel vanuit de middenstand en de horeca. Zo kunnen er evenementen worden georganiseerd waar iedereen iets mee kan.

_DSC3792.jpg

Het bestuur van Bogdike bestaat uit vijf mensen uit de verschillende culturele gelederen. De stichting heeft 20 enthousiaste vrijwilligers. Het brengen van reuring in het centrum van Veendam is zeer succesvol. Om de twee weken, en soms vaker, is er iets te beleven.

De vrijwilligers van Bogdike maken zich op voor de afsluiting van het seizoen met de Streektoalmanifestatie op zaterdag 26 september en sluiten het jaar af met een feest voor alle donateurs, sponsors en Friends of Bogdike op zaterdag 21 november in Hotel Parkzicht.


Overige Fotoalbums:
Fotoalbum: 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
De volgende vraag is om te voorkomen dat er spam op de site gezet wordt door robotjes.