Nieuws

1000ste boot verwelkomt in Veendam_MG_6757.jpg

1000 - Gabi en Owe Paus met hun 4 Franse bulldogs uit het Duitse Aurich waren woensdag met hun boot Renar de 1000ste boot die in de vaarseizoen 2015 Veendam bezocht.

Burgemeester Sipke Swierstra verwelkomde Gabi en Owe Paus aan de aanlegplaats Blankensteinkade  / Molenstreek met een Veendampakket met onder andere bloemen, een fles wijn in een speciaal voor de gemeente Veendam ontworpen houder, Veendammer handdoek, Veendammer tas, Gronings zakwoordenboek, een toegangskaart voor het Veenkoloniaal Museum en het boekje ‘Toervaart langs het kleinste dorp van Nederland’.

_MG_6766.jpg

De laatste jaren kreeg Veendam te maken met aanzienlijk minder varende bezoekers. De mogelijke oorzaak zijn de nieuwe vaarwegen waardoor de teller niet de 1000 bereikte. De gemeente heeft daarom de teller van 1000 boten teruggebracht naar 500 boten per vaarseizoen. Maar sinds twee jaar kan de 1000ste bootje weer worden begroet.

De historische schependagen die gehouden werd in Musselkanaal van 27 juli tot en met 2 augustus hebben gezorgd dat  tientallen oude schepen Veendam hebben bezocht. Brugwachter Bertus Hanenburg en zijn mannen hadden daar een stevige klus aan om alle de boten de 37 bruggen te laten passeren.

Fotoalbum: