Overslaan en naar de inhoud gaan
Site Header

Westerschool maakt frisse start in nieuwe schooljaar

Door Eindredactie op zaterdag, 22 augustus, 2015 - 08:57

WILDERVANK - De Dalton Westerschool in Wildervank is afgelopen maandag 17 augustus met het nieuwe schooljaar gestart. Even een andere start dan de voorgaande 15 jaren want ook de groepen 7 en 8 zitten weer in het hoofdgebouw aan de Groen van Prinstererlaan, na de sluiting van dependance aan Torenstraat, die niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd.

Tijdens de zomervakantie is er door veel vaklieden hard gewerkt om het gebouw aan de Groen van Prinstererlaan aan te passen om alle 322 leerlingen van de 14 groepen te kunnen bergen.

Het gebouw heeft een totale metamorfose ondergaan. Van binnen hebben alle muren een fris kleurtje gekregen, nieuwe toiletten en nieuwe keukenblokjes in de lokalen. Ook is er voor de groepen 7 en 8 een nieuwe ingang gecreëerd, wat de doorstroming in en uit school bevorderd. Zo zijn er nu 4 in- en uitgangen, per 2 groepen een eigen entree.

Op de schoolpleinen zijn een aantal verouderde speeltoestellen vervangen voor nieuwe en is de bestrating aangepakt. Om alle fietsen een plekje te kunnen geven zijn er ook extra fietsenstallingen aangelegd.

Met deze verbouwing  heeft het gebouw van de  Westerschool weer een mooi aanzien, zowel binnen als op het schoolplein. Klaar voor nu en in de toekomst, om weer aan veel leerlingen onderwijs aan te bieden.

Voor de kinderen die gedurende het schooljaar instromen in groep 1 zal het een warm welkom zijn nu het gebouw deze metamorfose heeft ondergaan. Voor een aantal nieuwe kinderen zal de 1e schooldag geen onbekend terrein zijn. Ook dit jaar komen de kinderen van Hoi Pippeloi en ’t Gruthuus, wanneer ze als ze vier worden naar school gaan, weer op dinsdag- en donderdagmorgen naar de Westerschool. Net als voorgaande schooljaar heeft de school een samenwerking met deze organisaties.

Voor informatie over de Westerschool, bijvoorbeeld over inschrijven van uw kind, kunt u contact opnemen met de heer Han-Rogier de Vrij, directeur van de Westerschool. Telefoonnummer: 0598-416132

De Westerschool heeft een goede nieuwe start gemaakt en alle leerlingen en leraren gaan er een spetterend en goed schooljaar van maken.