Nieuws, Bogdike

Line up Bogdike Bogblues bekend
Zaterdag 8 augustus Museumplein VeendamBogdike240.jpg

BOGBLUES - Na een succesvol verlopen Night of the Guitars (toch een kleine 2000 bezoekers) staat het volgende evenement van Stichting Bogdike in Veendam er al weer aan te komen.

Bogblues op het Museumplein met een van 12.00 tot ongeveer 23.00 uur durend bluesprogramma. Acht bands zullen op zaterdag 8 augustus 2015 hun muzikale kunsten op het Museumplein ten gehore brengen.

Verder is er op het Museumplein de hele dag een kleine aanverwante markt en zullen er maaltijden en diverse lekkernijen verkrijgbaar zijn.

De bands die zullen optreden zijn:

20150709_Bogdike_First Lady.png

First Lady Merel van der Veer (zang), Filip Schrijver (gitaar) Bram Schrijver (bas) en Richard Brusse (drums) zijn vier jonge, talentvolle muzikanten. Zangeres en frontvrouw Merel heeft een loepzuivere stem en weet ieder publiek te raken. De 16-jarige gitarist Filip is een minstens zo groot talent. Op de achtergrond zorgt bassist Bram – oudere broer van Filip – samen met drummer Richard Brusse voor een strakke, swingende en hechte basis.

20150709_Bogdike_Ruben Hoeke.jpg

Ruben Hoeke
Ruben Hoeke begint op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. De droomwens om ooit het Nederlands voetbalelftal te versterken vervliegt als hij toevallig het intro hoort van de Guns N’ Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Bezeten van de gitaarmelodie, besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een gitaar. Hoeke is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rockwereld.

20150709_Bogdike_Rootbag.jpg

Rootbag Richard van Bergen’s Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS. Invloeden van hypnotiserende  Delta blues, sexy New Orleans grooves en swampy R&B smelten samen tot een Gumbo soup, Rootbag-style. Rauw, soulful en groovy. Opgericht in 2010 met Jeroen JJ Goosens op drums en Dick Wagensveld op bas.

20150709_Bogdike_Bas-Paardekooper-20142.jpg

Bas Paardekooper and the Blew Crue
Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix' "Hey Joe", op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam "Bas Paardekooper".Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Het kostte echter nog een aantal jaren en diverse bands voordat hij zich volledig kon richten op het spelen van de muzieksoort die, zoals velen zullen beamen, "hem op het lijf geschreven is".

Southbound
Is een band uit de Veenkoloniën, genoeg blues dus.

Jay P & Band
Naast solo optredens verzorgt Jay-p ook optredens met zijn eigen bluesband. Om ervoor te zorgen dat er veel afwisseling in het programma zit, komen er veel verschillende stijlen van de blues aan bod. Jay-p wordt begeleid door ras muzikanten die vaker op verschillende podia te zien zijn. 

20150709_Bogdike_gina11.jpg

Gina’s Band Of Blues
Het is enige jaren stil geweest rondom de Veendamse blues diva Gina de Boer maar toen haar in januari werd gevraagd om een keer weer het podium te beklimmen begonnen de ogen te glimmen en kwam er een aarzelend ja. Dus even in het kort, nog even voor wie het nog niet wist: Janis Joplin is niet ‘echt’ dood, ze heet al jaren Gina de Boer. Gina heeft diezelfde strot van kolengruis, is net zo’n podiumdier en haar vertolking van ‘Mercedes Benz’ is altijd goed voor kippenvel! Gina is niet alleen zangeres, maar ook een echte entertainer, die bepaald niet op haar mondje gevallen is. Op het podium wordt ze bijgestaan door een stel door de wol geverfde muzikanten, waarmee tot een paar jaar terug het land doorkruiste en menig club, café en festival op z’n kop heeft gezet. Het repertoire bestaat uit eigen werk gecombineerd met covers, variërend van lekkere shuffles, dynamische blues rock en funky beats, afgewisseld met gevoelige ballads. Gina’s Band Of Blues is een band die garant staat voor een onstuimige en prettig swingende avond.

Voor meer info zie: bogdike.nl.