Nieuws, Bogdike

Bogdike hobbymarkt tijdens de Pruiverij
Zaterdag 5 september 201520140419_ Veendammer Hobbymarkt _MG_3405.jpg
Archieffoto

HOBBYMARKT - Het bestuur van de Stichting Bogdike heeft besloten om tijdens de Pruiverij op zaterdag  5 september in de Kerkstraat een hobbymarkt te organiseren.

De deelnemers aan de hobbymarkt pleiten er al enige jaren voor om een hobbymarkt georganiseerd te krijgen tijdens één van de grote evenementen in het centrum van Veendam. Het liefst tegelijkertijd met de jaarlijkse braderie. Dan is er ieder jaar veel volk op de been en dat zien de hobbyisten natuurlijk ook graag voor hun kraam op de hobbymarkt verschijnen. In de praktijk lukt dat echter niet omdat het centrum dan al stampvol staat met ondernemers, die op de braderie hun producten en/of diensten aan de vrouw of man proberen te brengen. De hobbymarkt is een andere type markt. De deelnemers zijn per definitie geen ondernemers maar hobbyisten. Je zou het een non-profit variant kunnen noemen. Misschien is de term variant ook wel niet op zijn plaats: een hobbymarkt is toch iets anders.

Het Bogdikebestuur gaat daarom de hobbymarkt tijdens de Pruiverij organiseren. Aanvankelijk 2 dagen maar gezien de omstandigheid dat op zaterdag 5 september de winkels tot 9.00 uur ’s avonds open zijn kan de hobbymarkt ook langer worden gehouden. De zondag erachteraan is dan ook  wat te veel van het goede. Dit keer vindt de markt mogelijk plaats in de Kerkstraat. De Pruiverij is op het Museumplein en op het Veenlustplein staat waarschijnlijk het grote reuzenrad. Als dat laatste niet het geval is dan staat de hobbymarkt weer op het Veenlustplein. De kosten voor het huren van een kraam zijn 20 euro.

De uitvoering van de organisatie is inmiddels in handen gegeven van de Werkgroep Hobbymarkt van de stichting die bestaat uit Loekie Boerema, Els Jager, Bert Bos en Be Wever. Aanmelding kan per e-mail bij bert.marga.bos@netvisit.nl, per brief aan Werkgroep Hobbymarkt Bogdike, Provinciënlaan 8, 9642 GX Veendam of telefonisch via het nummer 0598-636293.