Bogdike

Night of the Guitars Museumplein Veendam
met o.a. Jan Akkerman, Bert Heerink en Eelco Gelling
en onze locale heroes in de Best off...20150609_Night_of_the_Guitars.jpg

Met de steun van diverse sponsoren en de nodige zweetdruppels is het weer gelukt om op zaterdag 4 juli 2015 nogmaals een Night of the Guitars op het Museumplein in het centrum van Veendam te organiseren. Ook dit jaar met een middag- en een avondprogramma.

Van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur zullen de muzikanten van o.a. My Brainbox met Jan Akkerman en Bert Heerink in de gelederen hun muzikale kwaliteiten laten horen.

En dan het avondprogramma…
22 muzikanten uit Veendam en naaste omgeving duiken ieder jaar in hun platen en CD verzameling om er twee van hun favoriete gitaarnummers tussen uit te pikken, die worden dan door de musici in diverse bezettingen op de eerste zaterdag van januari ten gehore gebracht. Maar op deze 4e juli wordt het een Best of van Night of the Guitars met de muzikanten en hun meest geliefde nummers die de afgelopen 9 jaar zijn gespeeld.

Wat dit jaar speciaal is, is een tribute aan BB King en een tribute aan de Blizzards met zoals het er nu uitziet versterking van oud-Blizzards gitarist Eelco Gelling.

Ook zullen er enkele Pink Floyd nummers worden gespeeld.

Er wordt opgetreden in diverse willekeurige formaties, met de drummers Marcel Wolthof (o.a. De Nozems) en Djai Mac Wolthof), de bassisten André van der Werf (o.a. Left Hand Freddy) Robin van Muilwijk en Ad Antonisse en de toetsenisten Marcel van Mook en Alex Staal.

De muzikanten die verder meedoen zijn: de gitaristen/zangers Bé Brakke (SOS en Spritz), Christof Bauwens (Inge van Calkar en Erwin de Vries), Henk Nieborg, Coos Grevelink, Robert J. de Vries, Gerry Wolthof, Evert Erents, de zangers en zangeressen Everhard Sprik (HotMe! en Spritz), Peter Bloem (Barfly), Marianne van der Velde (No Soprano en Spritz), Antoinette Bolt (Spritz) en op saxofoon Steven Dik.

En de toegang is gratis.

Meer informatie over deze dag en de muzikanten kan men vinden op www.bogdike.nl

My Brainbox
Jan Akkerman speelt al meer dan een halve eeuw gitaar. In december 2011 is de gitarist 65 jaar geworden, maar dit was zeker geen reden voor Akkerman om met pensioen te gaan. Integendeel. Nog steeds reist hij met z'n band de hele wereld over. Jan Akkerman heeft zich bovendien voorgenomen om een aantal speciale projecten te realiseren. Deze belofte maakt hij nu waar en deze avond kunnen we dan ook genieten van één van die mooie indeeën: met ‘My Brainbox’ herleven goede oude tijden! Akkerman, die in 1968 Brainbox oprichtte, zal tijdens deze avond bekend en onbekender werk van deze succesvolle groep ten gehore brengen. Niemand minder dan Bert Heerink zal de zangpartijen op zich nemen. Na meer dan 40 jaar komt Jan Akkerman terug met het repertoire van deze legendarische band. The Smile, Dark Rose, Down Man, Summertime...u weet wel! Kortom, een uniek optreden!