Overslaan en naar de inhoud gaan
Site Header

Concert met werken van Handel in Grote Kerk Wildervank

Door Eindredactie op zondag, 10 mei, 2015 - 12:14

Beroemde gezongen aria’s van G.F. Handel en een aantal orgelsolo’s.

Zaterdag 23 mei a.s. om 20:00 uur kunt u luisteren naar twee getalenteerde, jonge, mensen in de Grote Kerk van Wildervank.

Zangeres Alina Rozeboom en organist Jochem Schuurman zullen een prachtig programma met de muziek van de beroemde componist Georg Friedrich Handel ten gehore brengen.

Beiden zijn in juni 2013 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en bouwen al een reputatie op. De Monument- en Concertcommissie wil dit soort talent uit het noorden steunen en hoopt dat we kunnen rekenen op veel bezoekers.

De Grote Kerk van Wildervank is als concertzaal met haar akoestiek en orgel uitermate geschikt voor dergelijke uitvoeringen. Naast de solozang van de aria’s begeleid op het orgel zullen ook een tweetal solo orgelstukken klinken.

Programma:

 • How beautiful are the feet (Messiah)
 • If God before us (Messiah)
 • Orgelsolo:  Marche religieuse sur un motif du choeur “Lift Up Your Heads” du Messie de Händel , Alexandre Guilmant (1837-1911)
 • Haec est Regina Virginum
 • I know that my redeemer liveth (Messiah)

Pauze

 • Se pieta (Giulio Cesare in Egitto)
 • Piangero (Giulio Cesare in Egitto)
 • Orgelsolo: Zadok the priest
 • Where’er you walk (Semele)
 • Ombra mai fu (Serse)
 • Lascia chio pianga (Rinaldo)
   

Toegang:
€ 8 (voorverkoop) via www.walckerwildervank.nl of tel. 0598-615268
€10 (zaal)

Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank
Grote Kerk
Raadhuisstraat 8
9648 JV  Wildervank

Achtergrondinformatie:
Jochem Schuurman (*1989) kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Zijn professionele opleiding volgde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Daarnaast verbleef Jochem Schuurman een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Belloti en Pieter Dirksen.

Tijdens zijn studie behaalde Jochem Schuurman in totaal negen prijzen op concoursen. In december 2013 werd hem het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland, uitgereikt. In het juryrapport werd hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap.

Alina Rozeboom studeerde juni 2013 af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zij heeft daar haar opleiding gevolgd bij Marion van den Akker. Momenteel wordt zij gecoacht door Marjan Kuiper.

Tijdens haar studie heeft ze opera-ervaring opgedaan als 'Blanche' in Dialogues des Carmélites' (Poulenc) in een regie van Marc Krone. De rol van Suzanna uit Le Nozze di Figaro heeft zij vertolkt in een project over deze opera van Mozart.  Het afgelopen jaar is Alina te horen geweest in een project van de Stichting Muziektheater Assen getiteld Geachte heer Bach.Tevens heeft zij in de voorstelling La Troupe gespeeld, een samenwerking tussen "De lege Ruimte" en het Kamermuziekparadijs uit Tynaarlo.

Op haar oratoriumrepertoire staan onder andere het Requiem van W.A.Mozart, de Vesperae Solennes de Confessore van W.A.Mozart, het Requiem van G.Fauré en het Stabat Mater van G.B.Pergolesi.

Georg Friedrich Handel
Schrijfwijze: Handel in het Engels (de uitgevoerde werken zijn uit zijn Engelse periode) of Händel in het Duits.

Georg Friedrich Händel (23 februari 1685 – Londen, 14 april 1759), hij was een barokcomponist. Händel schreef 42 opera's, 29 oratoria, meer dan 120 cantates, trio's en duetten. Deze werken bevatten ongeveer 2000 aria's.

Verder schreef hij Engelse, Duitse, Italiaanse en Latijnse kerkmuziek, serenades en odes. Onder zijn instrumentale werken vallen de orgelconcerten, concerti grossi, ouvertures en kamermuziek zoals hobo- en vioolsonates en werken voor klavecimbel en orgel.

Samen met Johann Sebastian Bach, die in hetzelfde jaar (1685) werd geboren, wordt Händel als een van de grootste componisten van zijn tijd gezien. Händel componeerde in totaal meer dan 610 werken, waarvan vele nog steeds worden uitgevoerd.