Regio

Lionsclubs bouwen uitkijktoren met uitzicht
op het stroomdal van de Mussel A



20150316_UitkijktorenLions-1.jpg

MUSSEL A - De schop gaat in de grond. Op het terrein van Staatsbosbeheer vlakbij het buurtschap Höfte aan de Mussel A (halverwege tussen Onstwedde en Wessinghuizen in de gemeente Stadskanaal) gaat een uitkijktoren verschijnen. Deze gaat uitzicht bieden op het stroomdal van de Mussel A. Hier heeft Staatsbosbeheer de afgelopen jaren een enorme herinrichting gerealiseerd.

Een groot aantal Lionsclubs uit de regio (de “zone”) zijn hierbij actief. Staatsbosbeheer heeft de bomen geleverd. De Onstwedder Gaarv’n hebben deze gezaagd en de Lionsclubs zijn nu aan zet om er een toren mee bouwen.

Lionslid Peter Gardien had, als zonevoorzitter, hiertoe in 2013 het initiatief genomen. Dat was niet nieuw voor hem want in 1995 had hij al eens met de clubs uit de regio een groot project uitgevoerd, waarbij er paviljoens waren gebouwd bij een kinderziekenhuis in het Poolse Kiekrz. Alleen door zijn plotselinge overlijden in maart 2013 kon hij de uitkijktoren niet afmaken. Vorig jaar hebben de Lionsclubs en Staatsbosbeheer de gezamenlijke realisatie van dit project weer opgepakt.

De Lionsorganisatie is een organisatie van serviceclubs die zich ten doel stelt om zowel lokaal als internationaal de samenleving te dienen.