Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers voor de Vriendschapkring Humanitas
Wie o wie komt helpen!

Door Eindredactie op dinsdag, 10 februari, 2015 - 13:15

Er zijn momenteel 2 Vriendschapskringen (VSK) actief bij Humanitas Veendam Menterwolde Pekela. De VSK is voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, die samen met vrijwilligers leuke activiteiten organiseren in hun vrije tijd.

Voor de tweede Vriendschapskring zoekt Humanitas VMP een nieuwe vrijwilliger die affiniteit heeft met mensen met een lichte verstandelijke beperking. Geduldig is en bereid is om ongeveer 15 uur per maand mee te doen, 's avonds en in het weekend. Liefst in bezit van rijbewijs en bereid om deelnemers te vervoeren voor uitjes buiten Veendam (5 - 10 x per jaar) en  moet groepsactiviteiten leuk vinden. Humanitas vraagt de vrijwilligers van de VSK om een verklaring omtrent het gedrag!

Het zogenaamde ‘jobhoppen’ in vrijwilligerswerk is ongeschikt voor de VSK. Sommige mensen zijn ieder jaar toe aan een nieuwe uitdaging. Dit is niet in het belang van de deelnemers van de VSK, die veel tijd nodig hebben om aan nieuwe mensen te wennen en ze in vertrouwen te nemen.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Henk Jansen, secretaris van de afdeling Veendam Menterwolde Pekela (VMP), door een e-mail te sturen naar: veendam@humanitas.nl