Overslaan en naar de inhoud gaan

Hele puike prestatie Jong BV Veendam

Door op dinsdag, 31 oktober, 2006 - 13:13
Jong BV Veendam heeft vanavond een hele puike prestatie geleverd tegen Jong ADO Den Haag. Tegen de koploper uit de eerste divisie in de beloftencompetitie won de ploeg van Dick Lukkien en Harmannus Horlings namelijk met 2-0. Op deze zege was helemaal niets af te dingen. Over de hele linie hadden de Hagenezen niets in te brengen tegen een fris en gedreven spelend BV Veendam. Van meet af aan lieten de gastheren weten wie er de baas was op het veld. De neutrale toeschouwer zal zich vermoedelijk hebben afgevraagd welke ploeg nu werkelijk bovenaan stond: was dat inderdaad ADO Den Haag of was het eigenlijk BV Veendam?

De thuisploeg startte in de basiself onder andere met Remco van der Veen, Gaedly Salome, Steve van de Broek Humphrey, Lucien Sahetapy, Emmerik De Vriese en Roel van der Meulen; allen spelers die deel uitmaken van de A-selectie. Het was De Vriese die in de 25-ste minuut de ban brak door de 1-0 op het scorebord te brengen. Op dat moment dikverdiend overigens. Het was BV Veendam dat nadrukkelijk het initiatief naar zich toe trok, hetgeen dus werd beloond met een terechte voorsprong.

De koploper uit Den Haag werd enkele minuten na rust volledig verrast door opnieuw een treffer van BV Veendam. Het was de kleine Brion Kiefer die met een kopbal in het vijfmetergebied van de tegenstander - met een fraaie boog - het net van de tegenstanders wist te vinden. De goal werd luid bejubeld door zijn ploeggenoten.

Gelet op het spelbeeld was het toen feitelijk al gedaan met ADO Den Haag, dat geen beste indruk achterliet. De teleurstelling over de achterstand was ook zichtbaar groot bij de gasten. Een van de Hagenezen liet zich gaandeweg de tweede helft ook volledig gaan. Het leverde hem een rode kaart op.

Tegen tien man kregen de Veendammers nog een serie heel aardige mogelijkheden om de stand uit te bouwen naar 3-0 of zelfs 4-0, maar zo ver kwam het niet. Je zou verwachten dat ADO Den Haag er nog een offensiefje zou uitgooien - zeker gelet op haar status van koploper - maar doelman Remco van der Veen hoefde na de thee nauwelijks in actie te komen.

Opstelling BV Veendam: Van der Veen; Salome, Van de Broek Humphrey, Kiefer, Fellinga; Ahmed, Van der Meulen (Veerbeek), Sahetapy, De Vriese; Klunder (Kurt) en Kloosterman.

Geel was er voor Van de Broek Humphrey en Sahetapy.

Aantal toeschouwers: plm 350.