Nieuws

Aankomst kerstman in Veendam_MG_9597.jpg

Tekst Jacob Kuipers

De kerstman had zich een andere intrede in Veendam voorgesteld dan de motregen die hij en zijn aanhangers/sters te verwerken kregen. De sprookjesfiguur van folkloristische oorsprong had zich waarschijnlijk voorgesteld dat hij in een mooie besneeuwde landschap zou komen. Maar niks was minder waar. De kerstman zag 'de bui al hangen' toen hij voet op Veendammer aarde zette.

Bij het station was het een drukte van jewelste. Drommen mensen en vooral kinderen verzamelden zich in de mooiste omgeving die Veendam rijk is en de mensen waren verkleed in schitterende kerstkleding.

Ondanks de motregen was het toch gezellig in Veendam. Het was een sfeerrijk geheel rondom het station. De toeschouwers zochten een droog plekje op om niet drijfnat te worden. Vervolgens zette de stoet met kleurrijke wandelaars zich in beweging. Met brandende fakkels liepen ze naar het centrum van Veendam.

Het gezelschap liep vanaf het station via de Stationstraat, van Beresteintraat naar het Veenlustplein waar wethouder Schmaal van Veendam stond te wachten op de kerstman en zijn volgelingen. Vele hapjes en drankjes gingen door de kelen van de aanwezige toeschouwers, onder het geluid van een zanger die op het balkon stond van kledingzaak 'Friends' die het  schitterende lied 'Vrede op aarde' zong. Daarna bleef het nog lang gezellig in Veendam. 

Fotoalbum:

Fotoalbum: