Nieuws

Henk Prins neemt afscheid van 'zijn jongens'20141219_Henk_Prins_IMG_0443.JPG

Door Jacob Kuipers

WEDEKA - Werkleider Henk Prins heeft afgelopen week afscheid genomen van werkvoorzieningsschap Wedeka in Veendam omdat hij de pensioengerechtige leeftijd van 65 jaar heeft bereikt. Ik kan hem alleen beschrijven van de jaren die ik hem heb mee gemaakt. De laatste jaren was hij werkleider bij de BAS (Buurt Aanpak Service). En in die functie heeft hij een hele goede band opgebouwd met 'zijn jongens'. Deze jongens die voornamelijk werken voor hun uitkering, kon hij zo op één lijn krijgen dat ze voor hem door het 'vuur' gingen.

Henk was een manusje van alles. Als zijn jongens problemen hadden dan ging hij op pad om de boel weer in het reine te krijgen. Werken voor je uitkering is niet altijd een pretje. Vooral als er geen uitzicht is op betaald werk. Toch voelde hij de netilige situatie goed aan en kon de jongens op een uitstekende wijze motiveren, om het beste bij hun er uit te halen. En de jongens waardeerden dat enorm. Ik kan mij nog herinneren dat er een jongen bij de metaalafdeling niet goed in zijn 'vel' zat. Henk greep direct in en plaatste hem bij een andere groep. En deze jongen 'bloeide' ineens op.

Verder had Henk 'gouden' handjes. Hij was van vele markten thuis. Hij was altijd in de weer en niks was hem teveel. Hij kon niet lang stil zitten want dan begon het weer te 'kriebelen' bij hem. Hup, van de stoel af en beende in sneltreinvaart weg want er moest ook nog gewerkt worden. En met het verloop van de jaren kwam het moment natuurlijk dichterbij dat hij het arbeidsproces moest verlaten. Maar hij zag hier niet tegenaan, want Henk heeft nog genoeg te doen.

Henk, namens alle jongens, het ga je goed.