Nieuws

Sportief het nieuwe jaar in met RealFit20141217_real-fit-logo-blokje-1024x460.jpg

Het sportieve totaalplan tegen overgewicht
Een te hoog lichaamsgewicht is voor veel jongeren een probleem. Het wordt momenteel zelfs als een van de grootste gezondheidsrisico’s gezien. Maar veel jongeren vinden het ook gewoon niet leuk om overgewicht te hebben. Vandaar dat Sport- en Gezondheidscentrum Oxygym Veendam  de cursus RealFit organiseert. Op dinsdag 3 maart 2015 start de eerste cursus RealFit.

Wat is RealFit?
RealFit is een cursus speciaal ontwikkeld voor jongeren van 13 tot 18 jaar Tijdens deze cursus gaan jongeren aan de slag binnen het fitnesscentrum en worden ze begeleid door een diëtist. De cursus duurt 13 weken en is gericht op het weer plezier krijgen in bewegen. Er wordt niet met een bestraffende vinger gewezen en deelnemers hoeven ook geen dieet te volgen. Waar de organisatoren wel voor gaan zorgen is dat de jongeren en hun ouders ontzettend veel goede ideeën opdoen over gezond eten en weer plezier in bewegen krijgen. Het belangrijkste doel van de cursus is dat de deelnemers zich beter gaan voelen.

Programma RealFit
Een RealFit-cursus begint altijd met een informatiebijeenkomst en een intakegesprek. Niet lang daarna start de 13 weken durende cursus, die bestaat uit:

  • 13 weken lang een gevarieerd bewegingsprogramma binnen een fitnesscentrum;
  • in groepsverband en individueel voedingsbegeleiding door een professionele diëtist;
  • in groepsverband vaardigheidslessen begeleid door een psycholoog;
  • samen uitzoeken hoe men een actieve en gezonde leefstijl kan aannemen en behouden; en bovenal FUN!

Sportief totaalplan
Ook ouders worden bij de cursus betrokken. Zo zullen er enkele ouderavonden zijn waar de organisatoren met alle ouders kijken hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een actievere en gezonde leefstijl.

RealFit, een goed idee!
Jongeren die eerder moe zijn en niet aan sportactiviteiten kunnen meedoen. Jongeren die graag wat slanker zijn en zich gezonder willen voelen. Voor hen is meedoen aan de cursus RealFit een goed idee. Tijdens de introductiebijeenkomst kunnen ze vrijblijvend kijken en luisteren of deze cursus geschikt voor hen is. Belangrijk is wel dat men zich vooraf even aanmeldt. Dit kan bij Sport- en Gezondheidscentrum Oxygym Veendam.  Er is ook info op www.realfit.nl