Sport, Regio

Programma Indoor Groningen uitgebreidConcours_Hippique_Groningen.jpg

Grote finale voor de klassen B, M, L, Z en ZZ en volledige dag voor Mensport

PAARDENSPORT - De voorbereidingen voor het 53e Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zijn in volle gang. Dankzij de trouwe sponsoren is het de organisatie gelukt een gevarieerd programma samen te stellen. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vindt plaats van 21 december 2014 tot en met 10 januari 2015 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Vele aspecten van de paardensport komen in Zuidbroek aan bod en alle niveaus krijgen de kans zich op dit podium te laten zien. Zo verschijnen niet alleen topruiters van het springen aan de start, maar ook dressuurpaarden en de jeugd met hun pony’s. Door de overweldigende belangstelling voor L en M springen paarden zijn er op 23 december 2 rubrieken L (klassiek en progressief) en op 28 december 2 rubrieken M (twee fasen en progressief) aan het programma toegevoegd.

Mensport
Zondag 4 januari staat volledig in het teken van de vele facetten van de mensport. Zo zijn er meerdere rubrieken Tuigpaarden en Aanspanningen.

KNHS/KWPN Hengstencompetitie
Op 7 januari 2014 maakt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen deel uit van de Isah KNHS/KWPN hengstencompetitie dressuur en Blom KNHS/KWPN hengstencompetitie springen. De Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid voor de noordelijke paardenhouders, fokkers en alle overige paardenliefhebbers om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.

Grote finale voor de klassen B, M, L, Z en ZZ
De 1e prijswinnaars van alle rubrieken klassiek springen klasse B en L paarden, rubrieken twee fasen in de klasse M, Z en ZZ en alle rubrieken progressief springen paarden kwalificeren zich voor de grote finale. De 24 finalisten rijden elk een parcours op de hoogte van successievelijk, zijn of haar klasse. Voor elke afgeworpen hindernis krijgt de combinatie drie strafseconden bij de eindtijd opgeteld. De winnaar van deze finale krijgt een splinternieuwe 2-paards paardentrailer. De finale is op 7 januari 2015 rond 19.30 uur.

Ranking wedstrijden
Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen heeft dit jaar twee ranking wedstrijden. Hier kunnen de internationale ruiters punten voor de wereldranglijst behalen. Daarmee wordt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen nog aantrekkelijker gemaakt voor de internationale rubrieken op 8,9 en 10 januari 2015.