Nieuws

Veendam: Hier vier je kerst
En pakt groots uit tijdens kerstmarktGratis reizen  met Arriva naar Kerstmarkt Veendam
Op 20 en 21 december kunnen bezoekers aan de kerstmarkt in Veendam gratis reizen met de Arriva-trein  tussen Groningen en Veendam. Arriva en de organisatie van de kerstmarkt in Veendam hebben daarvoor wel als voorwaarde gesteld dat reizigers verkleed komen. Men kan verkleed komen als een karakter uit het kerstverhaal, dus als een wijze, een engel, een herder of een Kerstig outfit naar eigen creativiteit. Of voor wie liever verkleed gaat in de sfeer van de Oostzeedagen die nog t/m 21 december zijn in Veendam komt men als kapiteinsvrouw of matroos. Uiteraard zijn andere kerstfiguren ook van harte welkom.

Reis met de Kerstman mee
Op zaterdag 20 december zal er ook een kerstmanintocht plaatsvinden op de Kerstmarkt in Veendam. De Kerstman zal om 16.08 met de  vertrekken vanaf het station in Groningen om vervolgens om 16.38 met de Arrivatrein te arriveren op het station in Veendam waar hij zal worden ontvangen door deelnemers aan de fakkeltocht die gelopen wordt door alle  jongens en meisjes die mee willen lopen.
Vervolgens zal hij, in de arrenslee, meerijden in de fakkeltocht die ongeveer een half uur duurt en zal om  17.30 zijn intocht zijn op de kerstmarkt  bij de levende kerststal op Veenlustplein/Raadhuispein waar hij officieel verwelkomt zal worden door loco-burgemeester Schmaal en het publiek. Om één en ander organisatorisch zo prettig mogelijk te laten verlopen voor de deelnemers aan de fakkeltocht wil de organisatie het publiek vriendelijk verzoeken de fakkeltocht en de Kerstman te verwelkomen onderweg naar én vooral op de Kerstmarkt in het centrum en niet op het station.

Kerstmarkt Veendam
De sfeervolle kerstmarkt is op zaterdag 20 december van 13.00- 21.00 uur met Moonlight shopping en op zondag 21 december van 13.00- 17.00. Dit is tevens een koopzondag. Het publiek zal weer kunnen genieten van traditionele en speciale producten, een levende kerststal, Rad van Fortuin met schitterende prijzen, de nostalgische tram Wildervank, activiteiten voor kinderen en diverse muzikale optredens. Kortom: Veendam, hier vier je kerst!