Nieuws

Raadslid Pé Langen zet Anna in het zonnetjeKK_7820.jpg

WILDERVANK - Toen Anna uit Wildervank zondagochtend 6 juni opstond, had ze waarschijnlijk niet op zoveel aandacht voor haar vijftigste verjaardag gerekend, maar dan had ze buiten haar gezin en haar familie gerekend. Die hadden namelijk voor een paar hele speciale verrassingen gezorgd.

Het begon al met een bijzonder knap in elkaar geknutselde Sara in de tuin. Niet zomaar een pop, maar bijna een replica van de echte Anna. Er was zelfs een foto van haar gezicht op bevestiigd, waardoor het geheel er haast griezelig echt uitzag.

Terwijl de jarige in alle vroegte haar evenbeeld nog stond te bewonderen, was de volgende verrassing al in aantocht. Plotseling stond Winschoter stadsomroeper Geert Veen in de straat. In zijn mooie nieuwe kostuum, waarmee hij a.s. zaterdag naar Engeland afreist voor een internationaal omroepersconcours. Met luid belgerinkel trok hij niet alleen Anna's aandacht, maar ook van de rest van de buurt. Daarna kondigde hij op authentieke manier de vijftigste verjaardag van het feestvarken aan. Die was totaal verrast.

Overigens kwamen stadsomroepers vroeger de meest uiteenlopende dingen meedelen. Bijvoorbeeld wanneer er bij een slager een noodslacht was geweest. Op die manier kon de slager de mensen snel op de hoogte stellen. Het vlees moest in die tijd zo gauw mogelijk worden verkocht omdat er nog geen mogelijkheden waren om het vlees langere tijd gekoeld te bewaren.

KK_7820.jpg

Na de Winschoter stadsomroeper kwam een andere illustere figuur de straat bij Anna inscheuren, namelijk Pé Langen op zijn Harley-Davidson. De jarige was altijd al gek op motoren, vooral op het speciale geluid van de Harley, en Pé wilde er graag aan meewerken dat Anna op haar verjaardag een ritje op deze motor kon maken.

Helm op, het advies om zich heel goed vast te houden, veel hilariteit bij de buren natuurlijk, en weg reed Pé met Anna achterop. Op de veertig jaar oude motor waar Pé drie jaar mee aan het sleutelen is geweest. O.a via de Greidhoek, Skager Rak, Woortmanslaan, Sorghvlietlaan, Bocht Oosterdiep en Oosterdiep werd ze naderhand weer thuis afgeleverd. Een geweldige ervaring en van haar had het gerust nog verder gemogen. ''Zo, bist nou wit om de kop?'' informeerde Pé na afloop bij Anna, maar daar was geen sprake van.

KK_7820.jpg