Regio

BOB-wintercampagne van start met BOB-borrelPROVENCIE - Het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen en het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe organiseren een speciale BOB-borrel op vrijdag 12 december. Gastheren van deze borrel zijn gedeputeerde Mark Boumans van de provincie Groningen en gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe. Zij hebben Groningse en Drentse wethouders van Verkeer, overige bestuurlijke leden van de verkeer- en vervoerberaden en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit de Drentse en Groningse gemeenten uitgenodigd voor de borrel. Ook de pers is van harte welkom  om aanwezig te zijn bij de BOB-borrel op vrijdag 12 december van 15.00 tot 16.30 uur bij Brasserie Bites in de Mediacentrale Groningen, Helperpark 276A in Groningen.
De gedeputeerden dagen hun gasten uit om voor deze borrel een BOB-afspraak te maken. Ze geven hiermee het startsein voor de BOB-wintercampagne. Deze campagne vraagt aandacht voor het feit dat alcohol en verkeer ook rond de feestdagen niet samen gaan.

BOB-campagne
De tijd van familiefeestjes, bedrijfsetentjes en nieuwjaarsborrels is weer aangebroken. Gezelligheid, netwerken, een hapje en natuurlijk een (alcoholisch) drankje. Helaas staan veel mensen er niet bij stil dat zij met alcohol op achter het stuur een groot gevaar vormen voor zichzelf en anderen. Slechts een paar glazen alcohol verhoogt het ongevalsrisico al met 50 procent. De BOB-wintercampagne wil bestuurders bewust maken van deze risico’s.

Bedrijfsleven
Wethouders worden uitgenodigd om twee vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit de eigen gemeente mee te nemen naar de BOB-borrel. De VVB’s vragen zo extra aandacht van het zakelijke verkeer. Vooral in deze tijd van het jaar zijn er volop bedrijfsborrels waarop met collega’s een glaasje wordt gedronken. Helaas komt de politie geregeld zakelijke rijders tegen die met een slok op achter het stuur zitten. Om de gasten op de risico’s van alcohol in het verkeer te wijzen is er op 12 december een verkeersslachtoffer aanwezig.

Hij vertelt over zijn ervaringen met een ongeval waarbij alcohol in het spel was. Bij vertrek spreekt een BOB-team van Veilig Verkeer Nederland de gasten aan op hun BOB-afspraak.