Nieuws

Kerstactie 2014 voedselbank Veendam-MenterwoldeACTIE - Voor het zevende  jaar op rij doet de Stichting Voedselbank Veendam-Menterwolde ook dit jaar weer een dringend beroep op de inwoners van Veendam en Menterwolde deze feestdagen de allerarmsten niet te vergeten. 

De economische groei heeft in onze regio helaas niet geleid tot een afname van de cliënten van de voedselbank. Het tegendeel, sinds 1 september heeft de voedselbank 69 nieuwe cliënten ingeschreven, de grootste toename ooit. De verwachting voor het komende jaar zijn dan ook somber.

Onze regio behoort daarmee tot de armste regio in Nederland, werk is hier schaars en de slechte economie van de laatste jaren heeft hier keihard toegeslagen.Het aantal cliënten van de voedselbank die volgens de landelijke criteria onder de armoedegrens leven in de gemeenten Veendam en Menterwolde is gegroeid naar 275 gezinnen en alleenstaanden (ruim 800 personen!!).

Uw steun is derhalve hard nodig om er voor te zorgen dat ook zij dit jaar weer een kerstmaaltijd op tafel kunnen zetten.

Door de Russische boycot is er gelukkig regelmatig aanvoer van verse groenten en fruit maar het blijft een kunst om iedere week weer een fatsoenlijk pakket voor de cliënten klaar te maken aldus Dick Hellwich en Trijnie Dol van de stichting.

Inwoners die mee willen helpen deze kerstactie tot een succes te maken kunnen vanaf maandag 8 december tot en met donderdag 18 december tussen 17.00 uur en 18.30 uur voedsel inleveren in het pand van de voedselbank aan de Transportweg 48 (achter het Tinq tankstation) en buiten deze tijden aan de Galjootstraat 33 te Veendam. 

Het busje van de voedselbank rijdt ook dagelijks van 12.00 uur tot 14.00 uur rond om voedsel bij diegenen op te halen die niet in staat zijn voedsel te brengen. Wilt u hier gebruik van maken dan kunt u bellen met de voedselbank, telefoonnummer 06-40069038.