Nieuws

Kinderkerstactie: Geef een kinderboek!20141205_Narrowc-Kinderkerstactie.jpg

KERSTACTIE - Geef een kinderboek! Hoi Pippeloi, Mijnnnn! Kamer en Bibliotheek Veendam zijn op zoek naar mooie kinderboeken voor de Kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima.

Kindercentrum Hoi Pippeloi, kinderwinkel Mijnnnn! Kamer en Bibliotheek Veendam roepen mensen op om kinderboeken te doneren aan de Kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima. Voor deze actie zijn we op zoek naar mooie kinderboeken die voor veel (voor)leesplezier zorgen bij kinderen van 0 tot 12 jaar.

Mensen mogen nieuwe boeken doneren, maar ook mooie gebruikte boeken zijn welkom. Alle boeken mogen worden ingeleverd in de bibliotheken van Menterwolde en Veendam.  Geef een kinderboek! is onderdeel van de Kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima.

Kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima
Hoi Pippeloi, Mijnnnn! Kamer en de Bibliotheek zijn een kinderkerstactie gestart voor Kledingbank Maxima. De drie organisaties willen zoveel mogelijk kleding, boeken en geld inzamelen voor kinderen die opgroeien in gezinnen die leven van een minimuminkomen.

In Kledingbank Maxima kunnen mensen met een laag inkomen tweemaal per jaar gratis kleding ophalen. In de gemeenten Menterwolde en Veendam leven bijna 3.000 mensen van een minimuminkomen (tot 110 procent van het bijstandsniveau).  Tot deze groep behoren ook veel kinderen. Voor deze kinderen zetten Hoi Pippeloi, Mijnnnn! Kamer en de Bibliotheek de kinderkerstactie op.

Tot de Kerst gaan de organisaties zoveel mogelijk geld, kleding en boeken inzamelen. Van het geld worden pakketten met speelgoed en boeken gekocht die kinderen en ouders gratis mee mogen nemen als ze de voorjaars- en zomerkleding komen uitzoeken in Kledingbank Maxima.

Blijf op de hoogte van de kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima via www.facebook.com/kinderkerstactie