Goede prestaties van ZPC Bubble op het Van Egten
toernooi te Beilen

20141130_Bubbel_DSC07040.JPG

ZWEMMEN - Afgelopen zondag  werd er door 14 zwemmers/zwemsters van ZPC Bubble meegedaan aan het van Egten toernooi te Beilen. De meeste deelnemers deden mee aan een klassement. De minioren 3-5 moesten  3x50 meter  zwemmen en de junioren en ouder 3x 100 meter. Men begon met de schoolslag, waarna de vlinderslag volgde en tot slot de vrijeslag. De eerste 6 in het eindklassement konden zich  kwalificeren voor de finale 100 m wisselslag.  Florian Houwen en Hendrik Broekema plaatsten zich hiervoor. Na een spannende finale eindigden ze beide op de 2e plaats in hun leeftijdscategorie. Ze mochten dan ook een mooie beker in ontvangst nemen.

Hendrik Broekema zwom vandaag tijdens zijn race op de 100 m vrijeslag een limiet op de 50 m vrijeslag  voor de NJJK korte baan te Amsterdam.  Hendrik zwom tevens 2 clubrecords uit de boeken. Op de 50 m vrijeslag (26.13) en op de 100 m wisselslag(1.06.09).

Bubble presteerde tijdens deze wedstrijd erg goed. Zo werden veel medailles binnengesleept en de meesten zwommen 1 of meerdere nieuwe persoonlijke records.  In totaal 26. Goud was ervoor:  Marjolijn Koolman en Melanie Schaap. Zilver voor: Florian Houwen(3x), Hendrik Broekema(2x), Marjolijn (2x), Edwin Struyk, Danielle Cosse en Tessa Schipper. En brons voor: Pepijn Houwen(2x),Hendrik, Tessa en Melanie.

De grootste verbetering was voor Florian Houwen op de 50 meter vlinderslag in een tijd van 44.97(114%).