Sport

Jonge zwemmers THOR weer succesvol20141130_THOR_IMG-20141129-WA0005.jpg

ZWEMMEN - Afgelopen zaterdag deden de zwemmers van THOR uit Wildervank mee aan deel 4 van de 25-50 meter competitie. De wedstrijd werd dit keer gezwommen in Winschoten.  Voor de jongste zwemmers was het erg spannend, want zij zwommen voor het eerst een 50 meter  op een wedstrijd.

Op de 50 meter schoolslag konden ook nog eens medailles behaald worden en dat werd zeker gedaan. Bij de meisjes 7 jaar werd Tessa Joosten eerste, Yke Spelde tweede en Katja Wierda derde. Bij de jongens in dezelfde leeftijd werd Sven Brongers eerste en Sem Hidding tweede. Bij de 8-jarigen was Mendie van Dijk de snelste en Robert Joosten tikte bij de 10-jarigen als tweede aan. Bij de junioren wist Chayenne Battjes de derde plaats te behalen, terwijl bij de jeugd Michelle Fekken en Reina Poelman samen het ereschavot mochten beklimmen voor respectievelijk de 2e en 3e plaats. Als laatste kwamen de senioren nog aan de start, waar Heleen Spelde de derde plaats behaalde. 

De jongste dames waren daarna ook nog succesvol op de 50 meter vrijeslag.  Katja Wierda en Tessa Joosten eindigden exact gelijk in 48.57 seconden en Yke Spelde werd hier derde. Samen met Sven Brongers zwommen ze ook nog voor het eerst als estafetteteam en behaalden met z’n vieren een keurige tijd van 1.33.32 op de 4x25 meter vrijeslag. 

Robin Brongers viel helaas niet in de prijzen, maar wist wel zijn eigen tijd met maar liefst 5 seconden te verbeteren op de 50 meter vrijeslag. Ook Elize Roelfs had een mooi PR op de 25 meter vrijeslag.

Reina Poelman (1e  50vrijeslag), Mendie van Dijk (3e 25 vrije slag) en Heleen Spelde (1e 25 vlinderslag) maakten het succes van het THOR team compleet.