Nieuws, Regio

Nieuwe vrijwilligers voor Stichting VPTZ
Oost-Groningen20141129_VPTZ_Oost_Gron_nieuwe_vrijwilligers_28nov14.jpg

VRIJWILLIGERS - De Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Oost-Groningen is weer versterkt met een aantal nieuwe vrijwilligers. Na een intensieve cursus van 7dagdelen ontvingen zij vrijdag hun certificaat uit handen van ad interim voorzitter Guus Hofman. De cursus die de vrijwilligers hebben gevolgd is speciaal gericht op de sociale en emotionele aspecten van de zorg voor palliatieve terminale patiënten.

Op dit moment kan de Stichting VPTZ Oost-Groningen een beroep doen op ruim veertig vrijwilligers die er graag willen zijn voor mensen in de laatste levensfase.

De goed opgeleide vrijwilligers van de stichting bieden hulp, ondersteuning en aanvullende mantelzorg bij de zorg voor de terminale cliënt en diens naaste(n) in de thuissituatie. Palliatieve zorg is erop gericht om de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. De inzet van de vrijwilligers is aanvullend op zorg door familieleden, vrienden en professionele zorgverleners. De vrijwilligers hebben tijd en zijn aanwezig, zodat de mantelzorger rust kan nemen, een boodschap kan doen of zijn hart kan luchten. De vrijwilligers zijn er ook voor een alleenstaande of dementerende terminale cliënt, zodat ook zij thuis kunnen sterven als zij dat willen. De vrijwilligers zijn werkzaam in de gemeenten Veendam, Menterwolde, Pekela, Oldambt en Bellingwedde.