Nieuws

Sterker in het leven komen te staan
Informatiebijeenkomst over GRIP&GLANS in CompaenINFORMATIE - Sterker in het leven komen te staan. Dat leren deelnemers tijdens de bijeenkomsten van GRIP&GLANS. Eén van de deelnemers zei: “Je krijgt meer positieve energie. Ik heb wel een netwerk, met leuke mensen en bezigheden, maar het kan altijd beter.”

Op maandag 1 december om 14:00 is er in Veendam een informatiebijeenkomst over GRIP&GLANS. U bent van harte welkom namens de ANBO die deze middag tezamen met de Passage, het UMCG en Compaen organiseert bij Compaen aan het Jan Salwaplein 3.

De ‘GLANSschijf van vijf’ loopt als een rode draad door de cursusbijeenkomsten. De glansschijf lijkt op de voedingsschijf. Alleen nu gaat het niet om gezond eten, maar om je goed voelen. Elke letter van het woord GLANS staat voor een partje dat bijdraagt aan je welbevinden: Gemak en gezondheid, Leuke bezigheden en Lichamelijke activiteit, Affectie, Netwerk en je Nuttig voelen, en Sterke punten. Aan de hand van die vijf partjes kijken de deelnemers hoe het met hen gaat, maar ook wat ze nog graag zouden willen. Je moet wel open staan voor verandering. Hoe klein ook. Tijdens de bijeenkomsten van GRIP&GLANS worden verschillende oefeningen gedaan, zoals het maken van een praktisch plan. Deze oefeningen zijn leuk om te doen, en helpen om meer leefplezier te bereiken.

Het programma is ontwikkeld door het UMCG en wordt in 2 varianten aangeboden: voor individuen (die zelf meer leefplezier en GLANS zouden willen) en voor bestaande groepen (die voor zichzelf èn als groep meer GLANS willen). Bij bestaande groepen gaat het om bijvoorbeeld een vriendengroep, bewonersgroep, bestuur of vereniging. Bent u nieuwsgierig en wilt u samen met mensen in uw omgeving werken aan meer leefplezier en GLANS? Kom dan naar de informatiebijeenkomst (samen of alleen). U kunt zich daar aanmelden voor de cursus welke bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uur. U kunt zich ook nu meteen aanmelden via onderstaande contact-informatie.
De eerste twee groepen van 6-12 deelnemers kunnen gratis deelnemen aan de cursus, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Stuur een bericht naar gripenglans@umcg.nl, of bel 050-3632033.