Sport

Verslag futsal dames V & Z VeendamTekst V & Z

FUTSAL - Verslag futsal Winsum Dames 1 tegen V en Z Veendam Optimal Coffee / Kok Dekker hoveniers dames 1. Door alert opletten van Andrea van Oost wisten we dat we i.p.v. 22.00 uur ineens om 19.00 uur moesten aantreden in de Ripperdahal in Winsum. Dat betekende dat de gezusters Selma en Anoek er niet bij konden zijn want beide dochters moesten afzwemmen voor het A-diploma wat ze overigens netjes hebben gehaald, top! Maar Anoek denkt toch elke keer bij het douchen aan haar teamgenoten aangezien ze de algemene douchespullen mee naar huis heeft genomen. En ondanks het feit dat de Joegoslavische tandarts het gebit van Sandra niet heeft gemolesteerd kon ze afgelopen vrijdag helaas niet spelen.

Het team kon wel rekenen op de support van Boukje Hiemstra, Hanneke Mensink en de jeugdige supporters Joep, Kaylinn en Caimen. V en Z Veendam Optimal Coffee / Kok Dekker hoveniers trad aan met Jannie Dekker, Helen Koch, Agnes Meulebelt, Marijke Bats, Andrea van Oost, Nienke Ketelaar en Nicole Delies.

De tactiek van Winsum dames was gelijk duidelijk want ze bleven compact voor de eigen goal hangen en probeerden in de omschakeling V en Z te verrassen.

Na ruim 15 minuten werd het tactisch steekspel van Winsum en in combinatie met een flinke doses geluk beloond want door een van richting veranderde bal stond Andrea van Oost op het verkeerde been en kwam Winsum op 1-0. Binnen twee minuten stelde V en Z orde op zaken want eerst scoorde Jannie Dekker de verdiende 1-1 en voor rust maakte Nicole Delies er 1-2 van.

Na rust ging V en Z Veendam Optimal Coffee / Kok Dekker hoveniers tactisch iets anders spelen wat gelijk een aantal goede mogelijkheden opleverde. Al snel na rust maakte Helen Koch de 1-3 en na een goede een-twee tussen Nienke Ketelaar en Nicole Delies maakte de laatste er 1-4 van. Door laks verdedigen kwam Futsal Winsum dames weer op 2-4. Echter ging V en Z Veendam snel verder met waar ze mee bezig waren en dat was doelpunten maken. Nu was het Helen Koch die met enige hulp van de keepster van Winsum de 2-5 liet noteren. Ook probeerden Nienke Ketelaar en Marijke Bats een doelpunt achter hun naam te krijgen, maar ze hadden wat pech in de afwerking. Nadat V en Z de bal achterin niet weg kreeg scoorde Futsal Winsum de 3-5. Toch was het laatste woord aan de bezoekers want eerste scoorde Agnes Meulenbelt met enige fortuin de 3-6, maar de laatste goal van de wedstrijd was een fraaie. Eerst veroverde Agnes Meulebelt de bal en vervolgens speelde ze de keepster uit en bijna vanaf de achterlijn maakte ze de 3-7.

Nu herstellen want maandag wacht alweer de uitwedstrijd in Gieten!!