Regio

Nieuwe politieke partij het Groninger Belang
doet mee met de Provinciale StatenverkiezingenPROVINCIE - Donderdag 20 november is definitief besloten tot de oprichting van een nieuwe politieke partij:  het Groninger Belang. Het Groninger Belang is een partij die is ontstaan uit een samenwerking tussen lokale partijen uit de gehele provincie Groningen. Het Groninger Belang zal in maart 2015  meedoen met de Provinciale Statenverkiezingen.

Het Groninger Belang komt op voor de belangen van de provincie Groningen en haar inwoners, van Stad tot Ommeland. De partij gaat uit van de kracht van onze mooie provincie en haar inwoners. Wij zijn trots op onze cultuur, historie, landschap, inwoners en ondernemers. Wij willen wat goed is nog verder versterken. Maar vooral aandacht besteden aan en opkomen voor de belangen van Groningers die momenteel onvoldoende gehoord worden.

Er speelt veel in onze provincie: bijvoorbeeld de gaswinning en aardbevingsproblematiek, een aanstaande gemeentelijke herindeling, de te zwakke economische positie en een hoge werkloosheid.

Zaken die volgens het Groninger Belang beter vertegenwoordigd kunnen worden in een partij vóór en dóór Groningers. Dat doen wij op een voor ons als lokale politici kenmerkende manier: door direct en betrokken contact met inwoners, een nuchtere kijk en vastberadenheid om problemen op te lossen. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Hoewel het Groninger Belang een nieuwe partij is, heeft zij een schat aan ervaring. Vele ervaren lokale politieke partijen en politici, bundelen hun krachten om ook op provinciaal niveau het verschil te gaan maken.

Hiermee hebben de inwoners van de provincie Groningen de kans om in maart 2015 te stemmen op een partij die maar één doel heeft: het Groninger Belang te dienen.