Regio

Kinderboekenbal tijdens opening de Bibliotheek op schoolBOEKENBAL - Donderdagavond 27 november legt ODBS Theo Thijssen in Boven Pekela de rode loper uit tijdens de opening van de Bibliotheek op school. Met deze schoolbibliotheek willen gemeente, Bibliotheek en de Theo Thijssen het (voor)lezen stimuleren.

Tijdens de opening van de Bibliotheek op school zal Bouwien Begeman, de Nationale Voorleeskampioene van 2011 en oud-leerlinge van de school, de aftrap verrichten voor het project  Lezen is leuk!, een initiatief van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen. Honderd scholen in Nederland, waar het aantal leerlingen eerder daalt dan groeit, krijgen met financiële steun van Stichting Kinderpostzegels, een speciale boekenkast, gevuld met actuele boeken voor alle groepen van het basisonderwijs. Daarnaast krijgen de kinderen een Boekenbon van € 10,- waarmee zij met medewerking van boekhandel Primera uit Veendam direct een boek mogen uitzoeken.

Na het officiële startschot gaan de leerlingen van groep 1 tot en met 4 luisteren naar een voorleesverhaal en zal Bouwien Begeman voor de leerlingen van groep 5 tot en met 8 een workshop geven over de Nationale Voorleeswedstrijd. De opening wordt feestelijk afgesloten met een Kinderboekenbal voor alle leerlingen.