Nieuws

Burgemeester Stadt Papenburg maakt kennis met
de gemeente Veendam20141119_foto_burgemeesters_Bechtluft_en_Swierstra_00.JPG

SAMENWERKING - Burgemeester Bechtluft van de Stadt Papenburg heeft op dinsdag 18 november 2014, samen met de heer Lutz (1ste stadtrat), een bezoek gebracht aan de gemeente Veendam. Doel van het bezoek was een nadere kennismaking met de gemeente Veendam en onderzoeken welke raakvlakken er zijn voor een mogelijke samenwerking.

Na het ontvangst door burgemeester Swierstra en wethouder Schmaal, is er een presentatie gegeven over de gemeente Veendam. Aansluitend was er een wandeling door het centrum van Veendam en een lunch, gevolgd door een rondleiding in het Veenkoloniaal Museum. Directeur Hendrik Hachmer sprak daarbij over de gezamenlijke geschiedenis, het veenkoloniale verleden en de industrie. Het programma werd vervolgd met een rondrit door Veendam. Hierbij lag de nadruk op de industrie, toerisme en de veenkoloniale lintenstrutuur.

Papenburg en Veendam hebben veel overeenkomsten op industrieel, toeristisch en infrastructureel gebied. Beide burgemeesters zijn ervan overtuigd dat er mogelijkheden zijn voor een succesvolle samenwerking.

Als dank voor de uitnodiging overhandigde de heer Bechtluft een bord met daarop de kenmerkende toren van Papenburg. Tevens is de gemeente Veendam uitgenodigd voor een bezoek aan de Stadt Papenburg voor een verdere kennismaking. Deze zal begin 2015 gaan plaatsvinden.