Nieuws

Nieuw isolatiecollectief voor woningeigenaren
in de Kompanjie20141117_Regio_Isolatie_00.jpg

ISOLATIE - Woningeigenaren in de gemeente De Kompanjie kunnen zich vanaf nu inschrijven en profiteren van een scherp actietarief op de isolatiewerkzaamheden. De collectieve isolatieactie eindigt op 17 december.

RegioIsolatie wil Veendam en Pekela graag ondersteunen in het zo goedkoop mogelijk isoleren van het woningenbestand. Isoleren leidt voor de individuele woningeigenaar namelijk tot meer comfort en lagere energiekosten. Grootschalige woningisolatie zorgt er daarnaast voor dat heel Veendam en heel Pekela minder CO2 uitstoten. Zo zullen deze gemeentes veel duurzamer worden.

Daarnaast is tot het isolatiecollectief besloten omdat er in de gemeente de Kompanjie geen subsidie voor isolatie te verkrijgen is. Wel is er een provinciale subsidie beschikbaar: de Groningse Energiepremie. Woningeigenaren in de provincie komen hiervoor in aanmerking als ze minimaal één energiebesparende maatregel, zoals isolatie, laten uitvoeren. Als de woningeigenaren samen met minimaal twee buren subsidie aanvragen, komt er nog een bonus bovenop de subsidie.

Woningeigenaren kunnen tot 17 december profiteren van de combinatie van het Veendammer isolatiecollectief en de Groningse Energiepremie. En dit is aantrekkelijk, want het betekent dat bewoners subsidie ontvangen, daar bovenop gebruik kunnen maken van een burenbonus en tenslotte een scherp actietarief aangeboden krijgen van RegioIsolatie.