Verslag zaalvoetbal V&Z Veendam

ZAALVOETBAL - De dames van V&Z Optimal Coffee/Dekker-Kok Hoveniers won vrijdagavond met 11-1 van WMC 2 en blijven ongeslagen bovenaan staan. In de hoofdklasse won ZVV Ron Haans met veel moeite van Adviesunie en blijft twee punten los van de achtervolgers waarvan TKK/Karma speelde tegen Draaijer Schilders en won met 6-3 en Glasgarage/v. Ringh vrij was. Brouk-Beautysalon Jannie werd in een zeer spannende strijd 6-7. Bij Brouk scoorde Ludolphie drie keer en Tuntelder deed het zelfde bij Beautysalon Jannie. Een wedstrijd werd er gespeeld in de overgangsklasse en werden de punten gedeeld door Futsal Topbrands en Grandcafe Rembrandt. Het werd 3-3 in deze zeer sportieve wedstrijd en was de uitslag dan ook terecht.

Boomkwekerij Bijmolt-ZTK Kolham werd in de eerste klasse 1-4 en MF Shipping blijft de lijst in deze klasse aanvoeren, nu werd SWO Veendam met 2-0 verslagen. In 2A leek koploper Vireau Bloemen een gemakkelijke overwinning te boeken. Het stond binnen 10 minuten met 0-3 voor tegen OG 2, maar OG 2 kwam heel sterk terug en kwam zelfs op 4-3 voorsprong, maar in de laatste minuut maakte Vireau Bloemen als nog de 4-4. Het was een wedstrijd die zeer sportief verliep, maar ook heel spannend was met veel publiek die echt hebben genoten. Naaste belager VFL Brouk won met heel veel moeite van SCA Hygiene dat in Buss een echte afmaker heeft binnen gehaald. Bij VFL Brouk maakte Buurke er drie. Steeds kwam VFL Brouk twee goals voor en elke keer kwam SCA Hygiene weer terug, maar kwam niet verder dan 6-5. Dofine won nipt van Euromail met 2-1. Ook een zeer spannende wedstrijd was SC Wiebri-Optie 1. Het leek erop dat Optie 1 de overwinning zou veilig stellen in de laatste minuut, maar daar dacht Kor Oldenburger anders over en door een fout in de verdediging van Optie 1 zag Oldenburger een medespeler en beter voor staan en werd het toch nog 7-7. Ottema scoorde voor Optie 1 vijf keer. In deze klasse gaan vijf teams waarschijnlijk vechten om het kampioenschap.
In 2B won lijstaanvoerder Osman Gazi van v. Ringh met 7-2 met ondermeer 3 goals van Berisha en naaste belager Smurfit/Kappa won vrij simpel van Veendam Fanatics met 0-9 waar Hendriksen er vijf van scoorde.

Twee wedstrijden werden er gespeeld in de derde klasse en daar won Glasgarage/v. Ringh met 5-1 van GHV/Axinte en de coach Chantal Fox de spelers langzamerhand naar beter gaan luisteren en dat ten goede komt van hun spel. Team 49 ers-Buurke Bestrating werd 2-3 en T. Bieze scoorde er twee van.

Dinsdag 18 november is de algemene jaarvergadering in de Wildervanckhal, aanvang 19:30 uur.