Nieuws

Pietenfeest Concert tijdens MEGA Sinterklaasintocht
Veendam20141108_Intochtposter_pers.jpg

CENTRUM  – De aankomst van Sinterklaas en zijn pieten in Veendam wordt een megafeest!  Op zaterdag 15 november is het zover! Om 13:00 uur zal Sinterklaas met ruim 200 pieten aanmeren met zijn Pakjesboot 12 in de haven van Veendam. Dit jaar viert de Stichting Sintcentrale Veendam haar 15-jarig jubileum en dat betekent een MEGA feest!

Sintcentrale: ‘Sinterklaas verdient een mega verjaardagsfeest’
Een woordvoerder van de Sintcentrale laat weten: ‘Wij hebben veelvuldig contact gehad met Bouwpiet, Circuspiet, Potloodpiet en Diego. Zij nemen deel aan de optocht en hebben samen met alle pieten een Pietenfeest Concert gepland!’ Sinterklaas zal blij verrast zijn met het grote feest dat de Sintcentrale en alle pieten hebben voorbereid. ‘Iedereen is van harte welkom om in de haven Sinterklaas te verwelkomen en daarna met de danspieten en alle artiesten een groot feest te geven voor Sinterklaas,’ aldus de Sintcentrale. Daarnaast tovert de Sintcentrale het Veenlustplein in Veendam dit jaar om tot Kinderplein, waar verschillende leuke activiteiten voor de kinderen te doen zijn.

Coole Piet Diego treedt op!
Een concert is niet compleet zonder de grootste artiest onder de pieten, en daarom komt niemand minder dan de enige echte Coole Piet Diego mee met de Sint om een geweldig optreden te geven. Samen met de danspieten, de vertrouwde Bouw-, Potlood- & Circus Piet, pas afgestudeerde pieten die hun eerste bezoek aan Veendam maken en honderden andere pieten wordt het één groot feest! Ook dit jaar ligt de presentatie in handen van Erik-Jan Slot.

Vanaf 12:45 uur zal het programma starten in de haven aan de Blankensteinkade in Veendam, waar Sinterklaas iets na 13:00 uur aan zal komen met zijn stoomboot. Hierna zal de Sint op Amerigo in een geweldige stoet zijn ronde door het centrum van Veendam maken, waarbij om 14:00 uur het Pietenfeest Concert zal beginnen op het Raadhuisplein. Om 15:15 uur zal Sinterklaas met zijn gevolg ook op het podium verschijnen voor nog meer spetterende optredens van onder andere de Coolste Piet van Nederland “Diego”. Om 16.30 uur zal het feest ten einde zijn.

Oproep van Sinterklaas
Sinterklaas heeft enorm veel zin in zijn bezoek aan Veendam op zaterdag 15 november 2014. ‘Ik zou het fantastisch vinden als alle kinderen uit Veendam en de wijde omtrek naar mijn grote feest komen,’ aldus Sinterklaas.

Meer informatie over dit grote feest is te vinden op www.sintinveendam.nl  

Ook zijn er programmaboekjes gratis verkrijgbaar op verschillende locaties in Veendam. Op de website is een lijst beschikbaar waar deze op te halen zijn. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom tijdens de MEGA Sinterklaasintocht in Veendam!

20141108_routepers.jpg