Nieuws

Kinderkerstactie voor Kledingbank MaximaACTIE - Hoi Pippeloi, Mijnnnn! Kamer en Bibliotheek Veendam starten een kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima. Deze organisaties willen zoveel mogelijk kleding, boeken en geld inzamelen voor kinderen die opgroeien in gezinnen die leven van een minimuminkomen.

Vorig jaar heeft kindercentrum Hoi Pippeloi geld ingezameld voor 3FM Serious Request. Via verschillende acties werd bijna € 2.500,- binnengehaald voor het Rode Kruis. Dit jaar organiseert Hoi Pippeloi samen met kinderwinkel Mijnnnn! Kamer en de Bibliotheek een kinderkerstactie voor een lokaal doel: Kledingbank Maxima.

In Kledingbank Maxima kunnen mensen met een laag inkomen tweemaal per jaar gratis kleding ophalen. In de gemeenten Menterwolde en Veendam leven bijna 3.000 mensen van een minimuminkomen (tot 110 procent van het bijstandsniveau).  Tot deze groep behoren ook veel kinderen. Voor deze kinderen zetten Hoi Pippeloi, Mijnnnn! Kamer en de Bibliotheek de kinderkerstactie op.
In november en december gaan de organisaties zoveel mogelijk geld, kleding en boeken inzamelen. Van het geld worden pakketten met speelgoed en boeken gekocht die kinderen en ouders gratis mee mogen nemen als ze de voorjaars- en zomerkleding komen uitzoeken in Kledingbank Maxima.

Eén van de activiteiten van de kinderkerstactie  vindt plaats tijdens de Kerstmarkt in Veendam. Op zaterdag 20 en zondag 21 december wordt op het Museumplein een kinderplein ingericht met spelletjes, knutselen en kraampjes.

Blijf op de hoogte van de kinderkerstactie voor Kledingbank Maxima via www.facebook.com/kinderkerstactie