Nieuws

Start uitvoering Centrumplan Veendam20141106_impressie_Poiesz_Veendam_november_2014-2.jpg

CENTRUM - De herontwikkeling van het gebied Kerkstraat-West gaat van start. Een eerste stap is dat het leegstaande appartementencomplex aan de J.G. Pinksterstraat in Veendam zeer binnenkort wordt gesloopt. De planvorming voor de ontwikkeling in het gebied Kerkstraat West is in 2008 begonnen en in 2012  vastgesteld door de gemeenteraad. Vervolgens is een samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en projectontwikkelaars gesloten. De supermarkten Poiesz en een discount supermarkt worden de nieuwe trekkers in het gebied.

Supermarkten
De huidige Jumbo wordt binnenkort omgebouwd tot een Poiesz-supermarkt. De parkeerruimte op het dak van de Jumbo verdwijnt en er komen nieuwe parkeerplaatsen op de plaats waar nu nog het appartementencomplex staat. Aan die kant komt ook de nieuwe ingang van de Poiesz-supermarkt. Vervolgens worden de panden waarin de voormalige dansschool, een chinees restaurant en Expert gevestigd waren, gesloopt. Hierdoor komt er een doorsteek voor auto’s vanaf de verlengde Kerkstraat naar de J.G. Pinksterstraat. Op het huidige parkeerterrein naast de school komt een nieuwe grote discount supermarkt. De gevel van het pand waarin nu de Jumbo is gevestigd, krijgt een fikse opknapbeurt. Het gehele gebied wordt vervolgens opnieuw ingericht, waarbij uiteindelijk een groot parkeerterrein wordt gerealiseerd.

Goede stap voorwaarts
Wethouder Henk Jan Schmaal van ruimtelijke ordening en economische zaken is blij dat er nu wat gebeurt. “We hebben de afgelopen jaren veel overleg gehad met de projectontwikkelaars en ondernemers om een goede invulling te geven aan het plan Herinrichting Centrum Veendam.  Een traject dat niet gemakkelijk is geweest, zeker niet voor de ontwikkelaars. Dat we nu van start kunnen gaan verdient respect. We kunnen met zijn allen een goede stap voorwaarts zetten en dat is hard nodig!”