Regio

NNT brengt BORGEN als theatervoorstellingGRONINGEN - Het Noord Nederlands Toneel (NNT) heeft als eerste toneelgezelschap de exclusieve rechten verkregen om de Deense tv-serie BORGEN voor het theater te bewerken. Deze internationale hitserie van Adam Price won in 2012 de prestigieuze BAFTA-award voor ‘beste internationale televisiedrama’. Begin maart 2016 gaat de theaterbewerking BORGEN in première.

Theatervoorstelling Borgen
Borgen is een groots epos vol idealen en intriges. Het laat zien hoe een gedroomde politica liefdevol de samenleving wakker schudt, maar worstelt met de compromissen die ze moet sluiten in haar werk en privéleven. Regisseur Ola Mafaalani vertaalt in deze enscenering de pakkende en verslavende energie van een serie naar het theater. Ko van den Bosch bewerkt de tekst van Adam Price en André Joosten verzorgt het toneelbeeld. Over verdere ontwikkelingen (zoals b.v. casting, speellocaties en -data) van deze  NNT-theaterproductie houden we de pers uiteraard op de hoogte.

Het Noord Nederlands Toneel (NNT)
Het Noord Nederlands Toneel (NNT) behoort tot de vier grote theatergezelschappen in Nederland. Het NNT onderscheidt zich van andere toneelgezelschappen door in te haken op maatschappelijk relevante thema’s en klassieke verhalen te vertalen naar hedendaags theater.