Sport

Thor Veendam presteert goed in Delzijl20141102_winnaars_25-50m,_1-11-2014.jpg

ZWEMMEN - De zwemmers van THOR hebben afgelopen zaterdag weer goed gepresteerd. In zwembad Dubbelslag te Delfzijl werd deel 3 van de 25-50 meter competitie gezwommen.

Op de 25 meter vrije slag vielen medailles te behalen en dat werd door de jongens en meisjes van 7 jaar zeker gedaan. Bij de meisjes werd Katja Wierda eerste, Tessa Joosten tweede en Yke Spelde derde. Bij de jongens was Sven Brongers de snelste en werd Sem Hiddingh tweede. Sem maakte de grootste sprong vooruit, hij verbeterde zijn tijd met maar liefst 11 seconden. Dit deed hij nog eens op de 25 meter schoolslag.  Hierop werden Yke Spelde eerste en Tessa Joosten derde.

Bij de oudere jeugd zwom Chayenne Battjes naar de eerste plaats op de 25 meter borstcrawl, terwijl ze de 50 meter rugcrawl 5 seconden sneller zwom dan de vorige keer. Robin Brongers viel dan wel buiten de prijzen, maar ook hij verbeterde zijn eigen persoonlijk record met 5 seconden.  Een persoonlijk record was er ook voor Marinda van Dijk, zij verbeterde haar tijd op de 25 meter schoolslag met 4 seconden.

Heleen Spelde werd tweede op de 50 meter rugcrawl en eerste op de 50 meter vlinderslag.