Nieuws

Mag ik met je mee omhoog.......?Tekst: Hilda Vegter

Eind september kwam er via Facebook bij mij een prachtig filmpje binnen; Ommelanderwijk en omgeving vanuit de lucht gezien. Het is een ruim 6 minuten durende filmpje, eind september opgenomen en brengt haarscherp onze mooie omgeving in beeld. Reden dus om contact te zoeken met de maker.

Zo komen we terecht bij Lukas Loots, een echte Veendammer en echte Grunniger, zoals hij zichzelf noemt, al 72 jaar. Lukas verteld dat hij al vele jaren film en fotografie als hobby heeft en sinds enkele maanden in het bezit is van een quadro-copter. Dat is een soort mini-helikopter met daaronder een camera, die op afstand te besturen is. In Full-HD worden de mooiste opnames gemaakt op hoogtes van 200 tot 300 meter. Als de quadro-copter te laag vliegt krijg je geen mooi beeld van de omgeving en krijg je natuurlijk problemen met de privacy, die uiteraard gerespecteerd moet worden, aldus Lukas. 

Voor het filmpje van Ommelanderwijk heeft hij ruim 1 uur beeldmateriaal opgenomen. De mooiste fragmenten heeft hij uitgezocht en samen met passende muziek van Ede Staal en Wia Buze staat het filmpje nu op YouTube. Kijk op de facebookpagina van ’t Tonckeltje of op YouTube en laat u verrassen!

​Of google op video’s “ wieke  ommelanderwijk ” . Bij het aanklikken van de naam Lukas Loots kunt u nog meer luchtopnames zien van o.a. Veendam en omgeving.

We wensen Lukas Loots veel succes bij deze bijzondere hobby en vinden het geweldig dat hij deze beelden van onze woonomgeving heeft gemaakt.