Sport

Voorbereidingen Internationaal Indoor Concours Zuidbroek • Hippique Groningen in volle gang
 • DCIG competitie start 25 en 26 oktober in Nieuwe Pekela

PAARDENSPORT - De voorbereidingen voor het 53e Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zijn in volle gang. Dankzij de trouwe sponsoren is het de organisatie gelukt een gevarieerd programma samen te stellen. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vindt plaats van 21 december 2014 tot en met 10 januari 2015 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Alle aspecten van de paardensport komen in Zuidbroek aan bod en alle niveaus krijgen de kans zich op dit podium te laten zien. Zo verschijnen niet alleen topruiters van het springen aan de start, maar ook de jeugd met hun pony’s en dressuurpaarden. Zondag 4 januari staat volledig in het teken van de vele facetten van de mensport.

Ranking wedstrijden
Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen heeft dit jaar twee ranking wedstrijden. Hier kunnen de internationale ruiters punten voor de wereldranglijst behalen. Het totale prijzengeld voor het internationaal deel van het concours wordt hierdoor met circa € 25.000,00 verhoogd. Daarmee wordt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen nog aantrekkelijker gemaakt voor de internationale rubrieken op 8,9 en 10 januari 2015.

Dressuur
Er is één dag tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen voor de landelijke dressuurrubrieken klasse L t/m Z2. De beste combinaties van de DCIG competitie (DCIG:Dressuur Competitie Indoor Groningen) kwalificeren zich voor de finalewedstrijden. Voor deze competitie worden op 25 en 26 oktober in Nieuwe Pekela de eerste wedstrijden verreden. De overige wedstrijden worden gehouden in Veendam, Onstwedde en Beilen. De finale van de DCIG Competitie Paarden en Pony's 2014 wordt op 22 december verreden.

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie
Op 7 januari 2014 maakt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen deel uit van de KNHS/KWPN Hengstencompetitie. De KNHS/KWPN Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid voor de noordelijke paardenhouders, fokkers en alle overige paardenliefhebbers om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen is met de KWPN en KNHS overeen gekomen dat de tweede van drie voorrondes van de landelijke hengstencompetitie gehouden wordt. Het reglement is zodanig aangepast, dat er volledige rubrieken gewaarborgd zijn.

Show
Tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zijn er een aantal shows. Aan de invulling hiervan wordt momenteel hard gewerkt en wie of wat er komt blijft voorlopig nog geheim.


Programma
53e Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen (Onder voorbehoud)

 • 21 december 2014
  Springen Paarden Klasse B
   
 • 22 december 2014
  DCIG Finale Dressuur Paarden en Pony's L1, L2, M1, M2, Z1 en Z2 Kür op muziek
   
 • 23 december 2014
  Springen Pony's  Klasse L
   
 • 27 december 2014
  Cat. 1 Dressuur Paarden ZZ-licht, ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour
   
 • 28 december 2014
  Springen Pony's klasse M, Z en ZZ
   
 • 29 en 30 december 2014
  Springen Paarden Klasse L
   
 • 2 en 3 januari 2015
  Springen Paarden klasse M, Z en ZZ
   
 • 4 januari 2015
  Tuigpaarden/Aanspanningen
   
 • 7 januari 2015  
  KNHS/KWPN Hengstencompetitie 2014/2015 Dressuur en Springen
   
 • 8, 9 en 10 januari 2015
  CSI2* Jumping Zuidbroek Springen Paarden Internationaal en Young Horses