Techniekproject Tech4fun Winkler Prins genomineerd
Twee projecten maken kans op de OnderwijsprijsGENOMINEERD - Op donderdag 6 november gaat een afvaardiging van het Tech4fun-project naar Groningen voor de prijsuitreiking van de Onderwijsprijs voor de provincie Groningen (2013-2015). Winkler Prins is met het techniekproject Tech4fun één van de drie genomineerden in de categorie voortgezet onderwijs. In de categorie primair onderwijs is nog een Veendammer project genomineerd: ‘Sta op tegen pesten!’ van de Westerschool.

Tech4fun
Het techniekproject 'Tech4fun' is een initiatief van Winkler Prins en alle basisscholen uit de regio, met als doel kinderen uit de groepen 7 en 8 al vroeg in aanraking te brengen met techniek. Marianne Walma, coördinator van het techniekproject vertelt: “Van sommige scholen gaan zelfs de groepen 6 al mee, omdat het combinatieklassen zijn met groep 7. Dit werpt zijn vruchten af! De juffen en meesters van de basisscholen merken het verschil na een paar lessen. De techniekwerkzaamheden op Winkler Prins vragen het nodige van de leerlingen, zo moeten ze lezen, meten en aftekenen. Hier hebben ze moeite mee in het begin, maar door de hulp van de vrijwilligers bij het project pakken ze dit heel snel op”. Ook de docenten van de brugklassers van Winkler Prins zien het verschil. De jongens en meisjes die al technieklessen hebben gehad, weten al goed om te gaan met de machines en de technische materialen.

De technieklessen starten om 9.00 uur aan de Raadsgildenlaan in het technieklokaal en eindigen om 11.30 uur. Vrijwilligers begeleiden de leerlingen bij het maken van vogelhuisjes, ballonracers en zenuwspiralen. Het is voor de jonge kinderen enorm stoer om naar de Winkler Prins te gaan voor dit project. Ze mogen in de pauze zelfs naar de grote kantine Binnenwoel én gebruik maken van hun mobiele telefoon op het wifinetwerk van de school!

Landelijke finale
Alle genomineerden van de Onderwijsprijs Groningen presenteren eerst hun project voor de provinciale jury op 6 november. De winnaar van de Onderwijsprijs Groningen wordt genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze wordt uitgereikt op 25 maart 2015 in Rotterdam.