Nieuws

Nieuwe single Irene Wilkens geschreven door Bert Hadders
“Zou mooi zijn als een vrouw dit nummer zingt”Persfoto Irene.jpg

IRENE WILKENS - Op 27 oktober 2014 komt de nieuwe single “As Julio gait zingen” van Irene Wilkens & Sikkom Kult uit. Het nummer, afkomstig van de bekende “Bosklopper tapes” ontdekt door Bert Hadders, is ook te vinden op zijn gelijknamige cd. Irene Wilkens en haar band brengen het nummer uit nadat Bert Hadders in het RTV Noord programma de Centrale liet weten dat het nummer nog beter tot zijn recht zou komen als een vrouw het zou zingen. Na kort overleg en een aantal mail uitwisselingen werd besloten dat de single door Irene zou worden uitgebracht. Het nummer zal op de releasedatum voor het eerst te horen zijn in het ochtendprogramma de Centrale van RTV Noord.

As Julio gait zingen vertelt het treurige relaas van een aan de gokkast verslaafde vrouw die alleen opleeft als de Catalaanse zanger op de jukebox wordt gedraaid. Oorspronkelijk een single van zangeres Wilma Medema die na een korte en teleurstellende showbizz carrière het kappersvak weer oppakte.

Irene met Bosklopper in theater
Op 24 januari 2015 spelen Bert Hadders en de Nozems hun laatste Bosklopper voorstelling in het Theater van Berensteijn in Veendam, samen met gastoptredens van vele Groninger muzikanten. Irene Wilkens zal hier ook Het nummer “As Julio gait zingen” samen met Bert en de Nozems ten gehore brengen.

Irene Wilkens & Sikkom kult
Irene timmert het laatste jaar hard aan de weg samen met haar nieuwe band Sikkom Kult die zij voor de muzikale begeleiding om zich heen formeerde. Op 29 maart 2015 zal Irene en haar band te zien zijn in het Theater van Berensteijn met de voorstelling “Fluusterlaidjes”. In een middag vullend programma zal Irene geheel akoestisch, bestaand werk maar vooral ook veel nieuw repertoire spelen. Wat kunnen mensen verwachten? Grunneger pop, de ene keer rauw, de andere keer melancholisch, soms lief of confronterend maar altijd recht uit het hart, herkenbaar en natuurlijk niet te vergeten in het Gronings. "Ik wil zingen wat ik mooi vind en daarbij hoop ik andere mensen ook te raken, emotioneren of te vermaken" aldus Irene. Bijgestaan door een 5 koppige band brengt zij de nummers geschreven door tekstdichter en liedschrijver Alex Schoenmaker. Sikkom Kult bestaat uit: Be Brakke – gitaar/zang, Coos Grevelink – drums, Ton de Boer – toetsen/accordeon/zang, Jaap Velema – gitaar/ukelele/zang en Arko Kok - bas.