Nieuws

Ubbo Emmius in de Lego League20141024_Ubbo_Emmius__CIMG0872.JPG

LEGO - Sinds 2009 neemt Ubbo Emmius Veendam deel aan de FIRST LEGO League. Ook dit jaar zijn er twee teams in Veendam die de competitie aangaan. De FIRST LEGO League is een wedstrijd, die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Elk jaar is er een nieuwe “challenge”.

De opdracht voor dit jaar is het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot die een serie opdrachten kan uitvoeren op een speciale wedstrijdtafel.

Daarnaast voeren de leerlingen eigen onderzoek uit en presenteren de resultaten hiervan. Het onderwerp is: “leren in de toekomst”. Hoe ziet de school van de toekomst eruit? Wat zijn mogelijke oplossingen voor leerproblemen, zoals dyslexie? Nu gebruiken de leerlingen I-pads tijdens de les. Hoe gaat die ontwikkeling verder? De leerlingen van Ubbo Emmius worden uitgedaagd om met oplossingen voor de toekomst te komen.

Van de teams wordt verwacht dat zij kernwaarden en professionalisme uitdragen. Een team moet als team presteren, samenwerken, ervaring opdoen en plezier hebben in de opdrachten. Dit alles onder het motto: meedoen is belangrijker dan winnen.

De teams van Ubbo Emmius Veendam hebben de laatste jaren veel succes gehad in de LEGO League. Een absolute topper was het team F.A.V., dat werd uitgenodigd om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen in Florida, in de Verenigde Staten. De teams die dit jaar meedoen zijn nog niet zo ver. Toch is het enthousiasme groot en er wordt volop gewerkt om ook dit jaar succesvol te zijn. De schoolfinale is op vrijdag 14 november. De beste teams van de scholengemeenschap Ubbo Emmius gaan door naar de regiofinale in Groningen op 13 december. Daarna is alles mogelijk, tot aan de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse St. Louis toe. Eén ding is zeker: de ervaring die door de leerlingen wordt opgedaan helpt ze verder in de wereld van de techniek, technologie en teamwork. En daar is het allemaal om te doen.

Fotoalbum: