Nieuws

Opfriscursus Rijgedrag 2014
50 + automobilisten kunnen rijvaardigheid laten testenRIJVAARDIGHEID - U bent 50 plusser, dat betekent in de meeste gevallen dat u al tientallen jaren uw rijbewijs hebt. En als alles heeft meegezeten hebt u hopelijk alleen wat krasjes op de lak en een enkele parkeerbon opgelopen. Maar die lange ervaring is tegelijkertijd uw vriend en uw vijand. Immers, heel ongemerkt sluipen er routines in uw rijstijl en met die routines de nodige fouten. Tel daar nog eens bij op dat de wegen en de kruispunten zoveel ingewikkelder zijn geworden, dat er heel wat nieuwe verkeersregels zijn bijgekomen (30 KM zones) en dat het verkeer in het algemeen veel agressiever is geworden dan vroeger.

Rijvaardigheidsrit voor oudere automobilisten|
In de gemeente Veendam wordt binnenkort weer een rijvaardigheidsrit voor de wat oudere automobilisten aangeboden voor een super scherpe prijs. De deelnemers en de deelnemende organisaties, Rijschool Schuringa, Veilig Verkeer Nederland, Pearl Opticiens en Compaen Ouderenwerk zijn enthousiast over dit aanbod! De rijvaardigheidsrit wordt daarom ook van harte ondersteund door Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de BOVAG.

Door mee te doen krijgt u de mogelijkheid uw rijgedrag en uw kennis van het verkeer te testen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een half uurtje met u de weg op. Na de rit kunt u in een gesprek met de rijinstructeur de rit nog eens doornemen. Hij kan u wellicht een aantal handige tips geven!  Vooraf aan het rijden worden 3 middagen theorie aangeboden, iedereen komt dus 3 middagen. Het is Rijschool Schuringa gelukt om ook de theorie nog beter aan te bieden vanuit Verkeersschool Schuringa, Bocht Oosterdiep 27, Veendam! De theorie wordt u volgens CBR normen geleerd en afgenomen, dus met het beroemde kastje !!!

Waar wordt de Opfriscursus Rijgedrag gehouden en wat kost het ???
De theoriemiddagen zijn op donderdagmiddag 6, 13 en 20 november, 3 middagen theorie bij Verkeerschool Schuringa, Bocht Oosterdiep 27 en kosten theorie en testrit per persoon € 15,00.

De testrit vindt plaats op maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 november. Het afrijden is in eigen auto en vertrekpunt is  de parkeerplaats voor het gebouw van Compaen, Jan Salwaplein 3 in Veendam.

Pearle opticiens verzorgt de ogentest tijdens de tweede theorie les op 13 november bij Verkeerschool Schuringa, deelnemers krijgen een kijkbewijs.

Geef u op tot en met 30 oktober, want vol is vol !! Meer informatie over de rijvaardigheidsrit voor ouderen of opgeven kan bij Stichting Compaen, Ouderenwerk, tel: 698119 en Verkeersschool Schuringa via V.V.N., tel. 06-54950890.