Regio

Ondernemers en gemeentebestuurders tekenen voor verdere verdubbeling N3320141023_Groepsfoto_N33_Midden_van_2_naar_4__B_22-10-2014.jpg

N33 - Ondernemers en gemeentebestuurders in de Eemsdelta ondertekenden op 22 oktober een verklaring, waarin zij de minister van Infrastructuur en Milieu oproepen om de Rijksweg N33 verder te verdubbelen naar de Eemshaven.

Een verdere verdubbeling van de N33 is volgens hen belangrijk voor de economie en de werkgelegenheid in de Eemshaven. De N33 is nu verdubbeld tussen Assen en Zuidbroek. Bij de openingshandeling van de weg gaf minister Schultz Van Haegen aan, dat de aanpak van het laatste gedeelte van de N33 geen prioriteit heeft voor het Rijk. Met de verklaring 'N33 Midden: van twee naar vier!' willen lokale ondernemers en bestuurders laten zien dat er in het Noorden breed draagvlak is voor de verdubbeling van het laatste stuk van de N33.

De provincie doet op dit moment onderzoek naar een aantal varianten voor dit weggedeelte. De resultaten van het onderzoek worden voorgelegd aan het Rijk. De provincie heeft al aangegeven dat ze zelf 78 miljoen euro in de verdubbeling van de weg wil investeren.